Bild
Kontakt

Det här kan du bli efter att du har gått på Herrgårdsgymnasiet

Många ungdomar drömmer om ett jobb direkt efter studenten. På Herrgårdsgymnasiet kan den drömmen bli sann. Med våra sex olika yrkesprogram finns det något som passar de flesta.

På Herrgårdsgymnasiet möts du av lärare som bryr sig och som är experter inom sitt område, allt för att du ska kunna bli så förberedd som möjligt inför ditt kommande yrkesliv. Oavsett om du drömmer om att jobba med barn, teknik, bygg eller bilar kan vi erbjuda något för dig.

Barn- och fritidsprogrammet

Om du i framtiden vill jobba med barn är detta programmet för dig. En utbildning på barn- och fritidsprogrammet är spännande och utvecklande och ger dig chans till ett arbete direkt efter studenten. Här är några exempel på vad du kan arbeta med efter studenten:

Vill du studera vidare på högskola eller universitet kan du även göra det eftersom alla våra program är högskoleförberedande.

Nyfiken? Läs mer om barn- och fritidsprogrammet!

El- och energiprogrammet

Om du är intresserad av teknik och är en person som gärna hittar smarta lösningar kan el- och energiprogrammet vara något för dig. Om du går detta program kan du efter studenten till exempel arbeta med:

Inför framtiden finns det mycket stor chans till arbete inom olika elektrikeryrken (källa: arbetsförmedlingen.se).

Nyfiken? Läs mer om el- och energiprogrammet!

Fordon- och transportprogrammet

Ligger ditt intresse i fordon och bilar? Vill du i framtiden kunna jobba som till exempel bilmekaniker? Då kan Fordons- och transportprogrammet vara något för dig. Efter studenten har du flera yrkesmöjligheter att välja på utefter vad just du är intresserad av. Till exempel:

Prognosen inför 2026 säger att det kommer finnas mycket stora möjligheter till att få jobb som till exempel personbilsmekaniker (Källa: arbetsförmedlingen.se).

Nyfiken? Läs mer om fordons- och transportprogrammet!

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är för dig som i framtiden vill arbeta med människor och med att hjälpa människor. På detta program lär du dig vårdrelaterade uppgifter och kan efter din gymnasieexamen gå rakt ut i arbetslivet. När du har gått färdigt utbildningen har du rätt kunskap för att arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, socialtjänst och äldreomsorg som till exempel:

Visste du? Från och med 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Detta tydliggör din kompetens som undersköterska och bidrar till trygghet för till exempel brukare och patienter.

Nyfiken? Läs mer om vård- och omsorgsprogrammet!

Bygg- och anläggningsprogrammet

Om du är ute efter ett yrke inom den spännande och utvecklande byggarbetsbranschen är bygg- och anläggningsprogrammet för dig. Du kommer under dina tre år lära dig om byggprocessen inom nybyggnation, ombyggnation och renovering. Efter din examen kommer du ha stora möjligheter till jobb. Detta som till exempel:

Inför 2026 finns det stora möjligheter till jobb inom yrken som snickare och grävmaskinist.

Nyfiken? Läs mer om bygg- och anläggningsprogrammet!

Industritekniska programmet

För dig som är intresserad av teknik, mekanik och industri kan det Industritekniska programmet vara något. Här lär du dig att hantera industriell teknik och andra avancerade tekniska system. Efter din utbildning står dörren öppen för många olika jobb. Till exempel:

Framtiden ser ljus ut för yrken som dessa och det finns stor möjlighet för jobb (källa: arbetsförmedlingen.se).

Nyfiken? Läs mer om industritekniska programmet!
Kontakt
 • Malin Brunzell

  Rektor Herrgårdsgymnasiet

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 19 06

  Säffle gård, Säffle

 • Alexandra Kilgren

  Intendent Herrgårdsgymnasiet

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 19 00

  Säffle gård, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20