HERRGÅRDSGYMNASIET


Våra e-tjänster

Enkel självservice för invånare

Våra utbildningar

Herrgårdsgymnasiet

Söka till gymnasiet

Till dig som ska

Välkommen till Herrgårdsgymnasiet!

Gillar du maskiner, teknik, barn och samarbete med andra? Vill du ha en yrkesutbildning som kan leda till jobb i branscher som behöver just dig? Vill du gå en högskoleförberedande utbildning som förbereder dig väl inför vidare studier? Då är Herrgårdsgymnasiet ett naturligt val för dig.

Herrgårdsgymnasiet är en välkomnande skola där vi systematiskt och kontinuerligt arbetar för en framtidsinriktad utbildning. Vi ser till hela individen med inställningen att ett gott självförtroende och en stabil värdegrund ger dig som elev goda förutsättningar att forma din framtid. Skolans skickliga och engagerade lärare skapar tillsammans en lärmiljö som på bästa sätt främjar elevernas utveckling.

Aktuellt

Öppet hus!

Den 4 december mellan 10.00-13.00 öppnar vi upp Herrgårdsgymnasiet för dig som är nyfiken på vår skola och våra utbildningar. Vi bjuder på grillat med servering utanför huvudentrén! Cafeterian kommer att vara öppen mellan 10.30-12.45. Välkomna! Fordons- och transportprogrammet, inriktning Personbil Vi får besök av Eijes bil som kommer att ha med sig två elbilar. Räddningstjänsten kommer och klipper taket av en bil samt demonstrerar hur de går tillväga för att rädda en person som är fastklämd i bilen. Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport Vi bjuder på korv med bröd, kaffe och festis Möjlighet att testa dina trafikkunskaper (teori) Testa att köra lastbil i simulator Se skolans truckar, hjullastare och krokbil i arbete Vi finns också på torget och informerar om vår inriktning Programmet för Fordonsvård- och Godshantering (GYSÄR) Ni hittar oss på två platser: Transports lokaler där eleverna visar upp sina truckfärdigheter Personbils lokaler i verkstaden där vi visar upp vår verksamhet Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad och Måleri Ni hittar oss på två platser: Byggs lokaler där årskurs 1 har bygglektioner På torget presenterar lärare och elever inriktningarna Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggning Ta del av elevernas skoldag Möjlighet att provköra grävmaskin Teknikprogrammet Vi finns på torget Samhällsprogrammet Vi finns på torget Spå din framtid! Kom till sal 202 Ämnena Matematik och fysik Vi finns i sal 207 Ämnena Svenska och engelska Vi presenterar våra ämnen på torget Vård- och omsorgsprogrammet Kom och testa ditt blodtryck, vi finns i sal 240 I sal 241 kan du prova på hjärt- och lungräddning, det erbjuds även tävlingsmoment El- och energiprogrammet Vi finns på torget och presenterar programmet Nattduellen m.m, sal 208 I verkstadslokalerna utför elever i åk 1och 2 olika installationsövningar Uppvisning av elevarbeten kring tema ljussättning Tipspromenad Vill du veta mer om våra program? Klicka här för att komma till våra olika programsidor.

Facebookflöde

Vanliga frågor och svar

Ansökan sker via gymnasieantagningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dig som är folkbokförd i Värmlands län alternativt Åmåls kommun. Övriga hänvisas till Studie- och yrkesvägledare på respektive skola för mer information.

Du kan se ditt schema via schemavisaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Skola24. Om du har frågor angående ditt schema kontakta Ulrika.J.Svensson@saffle.se.

Som vårdnadshavare kan du frånvaroanmäla ditt barn genom att ringa telefonnummer 0515-777 124 och knappa in ditt barns
10-siffriga personummer. För att göra en frånvaroanmälan via telefonsvarare behöver du inte ha ett konto i skola24.

För vidare instruktioner gå in via fliken elevinformation och läs mer.

Om du är folkbokförd i Säffle kommun och har blivit av med ditt busskort kontaktar du Herrgårdsgymnasiet på 0533-68 19 00 alternativt Herrgardsgymnasiet@saffle.se. Du anger dina personuppgifter så hjälper vi dig att ordna ett nytt busskort.