Information om studenten
Kontakt

Välkommen på öppet hus!

Den 21 oktober mellan 10.00-13.00 öppnar vi upp Herrgårdsgymnasiet för dig som är nyfiken på vår fina skola och våra utbildningar.

Gör ett besök på våra program, prata med programansvariga och branschrepresentanter samt ta tillfället i akt att träffa våra härliga elever.

Vi erbjuder följande utbildningar inom gymnasieskolan:

 • Barn- och fritidsprogrammet
  Eleverna kommer att anordna en spännande femkamp inne på Herrgårdsgymnasiet (Torget).

 • Bygg- och anläggningsprogrammet
  Eleverna i årskurs 1, samt de som läser inriktning Husbyggnad, arrangerar aktiviteter vid programmets byggnad på Fabriksgatan 31. Inriktning husbyggnad har även aktiviteter i huvudbyggnaden (Torget).
  Eleverna som läser inriktning Anläggningsfordon samt Mark och anläggning håller till på Säterivägen 21. Där bjuds det på korv med bröd och man kan få testa att köra grävmaskin.

 • El- och energiprogrammet
  Eleverna i årskurs 3 kommer att stå med information i huvudbyggnaden (Torget). De har även gjort ljuslådor som besökarna får rösta på, dessa kommer att finnas i sal 208. Ni kommer även kunna testa godisplock med robotFactory IO samt simulering och programmering i en fabriksmiljö. I verkstaden kommer diverse elektriska installationer att göras. Mekatronik, el och pneumatiska inkopplingar - det kommer även att programmeras robotar.

 • Fordons- och transportprogrammet
  Eleverna i årskurs 1, samt de som läser inriktning personbil, erbjuder service, felsökning med dator, hjulinställning & diverse verkstadsjobb till bra Öppet hus-priser. De har även besök av Andrén Motor & Brandt bil som visar bilar. Som om inte det vore nog så är det en storslagen tävling utlyst, arrangerad av elever i årskurs 1. Det är en EPA utställning på fordonsparkeringen, tävlingen pågår mellan 10:00 & 12:00, prisutdelning 12:35. (Parkeringen avstängd för övriga). Detta kan du mötas av på Metallgatan 5.

  Eleverna som läser inriktning transport håller till på Säterivägen 17. På transport kommer det att finnas korv, kaffe och fika att köpa för att stödja FT22B:s klasskassa. Man kommer även kunna se elever köra truck och hjullastare samt erbjudas programinformation. Varför inte prova att göra B-teori prov samt testa våra simulatorer när du ändå är där. Diverse branschrepresentanter kommer att finnas på plats med fordon och information.

 • Industritekniska programmet
  Finns på plats med information i huvudbyggnaden (Torget). Missa inte vår nya inriktning, Svets.

 • Vård- och omsorgsprogrammet
  Metodrummet står öppet för den som är intresserad av att ta del utav information kring programmet eller få sitt blodtryck taget.

Anpassad gymnasieskola

 • Fordonsvård och godshantering
  Eleverna arbetar i verkstaden på Metallgatan 5 och på Säterivägen 17 kan man få prova att köra truck, både stora och små, och vinna sig en liten godispåse.

Hjärtligt välkomna!

Vi önskar även alla samarbetspartners välkomna till oss lördagen den 21 oktober.

Vill du veta mer om våra program? Klicka här för att komma till våra olika programsidor. Vill du veta vart våra program finns, se karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt
 • Herrgårdsgymnasiets expedition

  Expedition

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 19 00

  Säffle gård, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20