En person som sitter och skriver i ett block, en person som sitter och antecknar
Kontakt

Information via SMS

Säffle kommun använder systemet Blue Idea för att informera om driftstörningar i den kommunala vattenförsörjningen samt i hämtningen av hushållsavfall.

Vid störningar skickas SMS, alternativt talsvarsmeddelanden (till fasta telefoner) ut med aktuell driftstörning, till exempel vattenläcka. Utskicken avgränsas till att endast omfatta de fastigheter som beräknas bli berörda.

Syftet med detta är att förbättra vår kommunikation med invånarna i våra kommuner, så att vi når rätt personer med information snabbt.

Vi använder SMS-tjänsten för att informera om

  • Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor
  • Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar
  • Föroreningar i dricksvattnet
  • Driftstörning vid hämtning av ditt hushållsavfall

(SMS-tjänsten används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.)

SMS-talsvarsmeddelande skickas till de telefonnummer som är registrerade i folkbokföringsregistret på de utvalda fastigheterna.

Om du är folkbordförd i Säffle-Åmåls kommuner, samt har en telefon som är registrerad på samma adress, kommer våra SMS-utskick automatiskt till din telefon. SMS skickas till det mobilnummer som är registrerat på personer över 16 år i hushållen inom det aktuella området.

Om du som får ett utskick från systemet inte har en mobiltelefon kommer ditt SMS istället att skickas och läsas upp som ett röstmeddelande på din fasta telefon.

Om du till exempel har en jobbtelefon kan du fylla i dina uppgifter i rutan nedan.

Om du inte vill ha information via SMS, eller talmeddelande vid störningar kan du enkelt avregistrera dig genom att fylla i uppgifterna i rutan nedan.

Senast uppdaterad • 2023-11-29