Bild
Kontakt

Information om Covid-19 för förskola, grundskola, fritidshem och gymnasieskola

Observera att nästan alla åtgärder kommer att tas bort från och med den 9:e februari, vissa förhållningsregler kommer däremot att finnas kvar. Mer information kommer att skickas ut.

På den här sidan har vi samlat information till dig som vårdnadshavare angående rådande situation kring Covid-19. Läs vad som gäller för just dig och ditt barn under aktuell rubrik.

Barn i förskola

Följande rekommendationer gäller för barn som inte börjat skolan:

 • Sjuka barn ska inte vara i förskolan. Sjuka barn kan komma tillbaka till förskolan när de är friska och har ett gott allmäntillstånd.
 • Om någon i familjen är sjuk ska friska barn inte hållas hemma utan är välkomna till förskolan.

Elever som går i skolan

Följande rekommendationer gäller alla från förskoleklass (från det året barnet fyller 6 år) och äldre:

 • Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med sådana symtom som kan vara covid-19. Du kan komma tillbaka till skolan när du är frisk och har ett gott allmäntillstånd.
 • barn över 12 år uppmanas när möjlighet ges att vaccinera sig

Elever som är födda 2005 eller tidigare kan boka tid för vaccination för Covid-19. Du kan ta din första spruta på din hemort, den andra sprutan går bra att ta på den ort du studerar på.

 

Läs mer om hur du bokar tid för vaccination här

Folkhälsomyndigheten (The Public Health Authority) has compiled information in other languages about Covid-19. Click here to visit the language translations page. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheten för delaktighet och Krisinformation.se har sammanställt information om Covid-19 på lättläst svenska, teckenspråk och syntolkat. Nedan hittar du länkar för att ta del av informationen.

Kontakt
 • Barn- och utbildningsförvaltningen

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 19 90

  Sundsgatan 1 B, Säffle

 • Ylva Winther

  Skolchef

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 16 50

  Sundsgatan 1 B, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-02-08