Bild

Säffles kommundirektör Ingemar Rosén tillsammans med Helen Hagström och Anna Sirén från Säffleoperan. Foto: Säffleoperan

Kontakt

Säffleoperan första mottagare av Säffle kommuns nyinstiftade utmärkelse Made in Säffle

Utmärkelsen Made in Säffle har instiftats våren 2023 av Säffle kommuns näringslivsenhet med syftet att uppmärksamma personer, företag eller föreningar som bidrar till att göra Säffle känt i världen och sprider en positiv bild av vår kommun.

Utmärkelsen är ett led i arbetet med att marknadsföra Säffle som en attraktiv kommun att verka och bo i. Utmärkelsen är också kopplad till de värden som ligger till grund för Säffles nya platsvarumärke.

På onsdagskvällen under ett lanseringsevent för det nya platsvarumärket delades Made in Säffle ut för allra första gången. Den välförtjänta mottagaren var Säffleoperan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som representerades av Helen Hagström, ordförande, och Anna Sirén. Utmärkelsen överlämnades av Säffles kommundirektör Ingemar Rosén. Säffleoperan möttes av stora ovationer från publiken vid mottagandet av utmärkelsen.

Motiveringen lyder:

Inte många platser av Säffles storlek kan stoltsera med ett alldeles eget teater- och operahus. Men det kan Säffle. I spetsen för kommunens rika och aktiva kulturliv står Säffleoperan, en kronjuvel bland Säffles många kulturpärlor, som under närmare 50 års tid har samlat professionella skådespelare, amatörer och eldsjälar i en kreativ smältdegel som skapat magi på scenen och trollbundit generationer av Säfflebor och tillresta. Säffleoperan ser till att Säffle har ett musikalutbud som påminner om den stora stadens utbud, och får varje år tusentals människor att besöka och njuta av vår kommun.
För sitt outtröttliga och fingertoppskänsliga sätt att ständigt sätta Säffle på den kulturella kartan tilldelas Säffleoperan Made in Säffle.

Ett stort grattis tillönskar vi Säffleoperan - både för utmärkelsen och för den senaste succéuppsättningen av "Så som i himmelen" som nyligen avslutats efter 41 föreställningar.

Utforska Säffles platsvarumärke
Mer att uppleva och göra i Säffle kommun
Kontakt
 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Näringslivsenheten

  Näringslivsfrågor

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-04-13