Bild
Kontakt

Vill du bli vår vintercyklist?

Vill du testa på hur det är att vara vintercyklist? Anta vår utmaning så bjuder teknik- och fritidsförvaltningen på dubbdäcken.

Det är lätt hänt att cykeln står still på vintern. Kanske är det så att du inte känner dig trygg med cykeln när det är halkigt ute. Med rätt utrustning kan det dock fungera bra. Som en del i att få fler att cykla även på vintern söker Säffle och Åmåls kommuner nu 30 deltagare som vill bli vintercyklister. Du som väljs ut får bland annat dubbdäck till din cykel.

Som vintercyklist ska du:

 • Cykla till och från arbetet minst tre gånger i veckan under perioden 1 december till 1 mars.
 • Föra en resedagbok under tiden projektet pågår.
 • Svara på tre utvärderingsenkäter i slutet av varje månad under periodtiden. Här rapporterar du in ditt cyklande digitalt och har möjlighet att ge återkoppling på vinterväghållning med mera under perioden.

Du måste vara:

 • Minst 18 år.
 • Arbeta eller bor i Säffle eller Åmåls kommuner.
 • Är vanebilist under vinterhalvåret (åker vanligtvis bil till jobb/skola/affär).

Däckbytet sponsras av Team Sportia i Säffle och Bike Nation i Åmål. Hos dessa får ni tillgång till gratis dubbdäck till cykeln. Team Sportia och Bike Nation hjälper er med att montera på vinterdäcken inför december månad, och monterar sedan av dem efter att projektet är avslutat.

Ni får gratis dubbdäck på ett värde upp till 500 kr per däck (kostar dubbdäcken mer än så för er cykel, får ni stå för mellanskillnaden). Självklart får ni behålla dubbdäcken efter att avslutat projekt.


Vill du anta utmaningen och bli en vintercyklist i Säffle? Ansök om att bli deltagare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Är du intresserad av cykling? Läs mer på vår cykelsida.

Har du några frågor? De svarar trafikingenjör Daniel Günther gärna på!

Kontakt
 • Daniel Günther

  Trafikingenjör

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 15 47

  Järnvägsgatan 9, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-10-19