Bild
Kontakt

Delta i Earth Hour på lördag 26 mars

På lördag den 26 mars mellan kl. 20:30–21:30 är det dags för årets Earth Hour. En solidarisk manifestation där flera länder går samman genom att släcka lampan för klimatet och vår planet. Säffle kommun medverkar genom ett quiz med frågor som rör klimat och miljö.

Earth Hour startade år 2007 som en manifestation med syftet att uppmärksamma klimatfrågan genom att släcka lampan. Sedan dess har klimatmanifestationen spridit sig över världen och år 2021 deltog nästan en miljard människor från 186 länder.

I samband med Earth Hour anordnar vår Energi- och klimatrådgivning (EKR), vilket är ett samarbete mellan Årjäng, Arvika, Eda, Säffle och Grums kommun, ett quiz där kunskap om klimat och miljö sprids. Du som får alla rätt på frågorna har dessutom chansen att vinna priser.

– Earth Hour är ett bra tillfälle för oss att uppmärksamma klimatförändringarna. Genom att tillsammans släcka lamporna under en timme är vi en del av något större – vi visar att vi är många som bryr oss om vår planet, säger Daniel Hult, energi- och klimatrådgivare.

Gör quizet här
Läs mer om Earth Hour på wwf.se
Läs mer om Energi- och klimatrådgivning här
Kontakt
  • Daniel Hult

    Energi- och klimatrådgivare

    Miljö- och byggförvaltningen

    0573-141 38, 072-710 80 90

    Järnvägsgatan 9, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-03-22