Bild
Kontakt

Texter

Här har vi samlat texter för dig som vill beskriva Säffle som plats i olika sammanhang. Du får kopiera och använda texterna fritt i både tryckta och digitala kanaler. När vi gemensamt berättar samma saker om Säffle blir vi mer trovärdiga och kan lättare nå ut till våra målgrupper.

Företag

Vill du berätta för en kund eller leverantör om varför ni bedriver er verksamhet just i Säffle? Då passar de här texterna extra bra. Använd gärna texternas budskap som komplement till eget material vid företagspresentationer, försäljningsmöten, på er hemsida, i sociala medier eller i tryckt material.

En ung, nyfiken och alert plats

Välkommen till Säffle! En nyfiken och alert plats i södra Värmland. Här gör vi det extra för klimatet, har trevlighet i vårt DNA och vill ständigt framåt. Att en så liten plats kan ha ett näringsliv med så mycket tekniskt driv är imponerande och svaret hittar vi bland annat i skogen där många företag har sitt ursprung. Det är också där och vid vattnet som Säffleborna tankar positiv energi som på det finaste vis smittar av sig till omgivningen.

Tekniskt driv

Vi finns i Säffle – en plats där den tekniska innovationsförmågan alltid varit hög. För över 100 år sedan lade Christian Storjohann grunden till det som idag är Billerudskoncernen just i Säffle. Hans devis ”Inte en dag utan framsteg” är något som präglar vår plats än idag. Här i Säffle produceras högspecialiserade mätinstrument, ventiler i världsklass och specialmaskiner för bestrykning av papper och kartong. Här produceras också papper utan tillsatser av fluorkemikalier. Det tekniska drivet och förmågan att hjälpa och sporra varandra enar Säffles bolag.

Med rötterna i skogen

Vi har vårt säte i Säffle – en plats där skogen är ursprunget till flera framgångsrika företag. Här lades till exempel grunden till Billerudskoncernen för över 100 år sedan. Idag bidrar Säffles företag med innovativa lösningar så att trädets varsamma förädlingsresa kan skapa nytta i samhället. Lantbruksföretagarna skapar innovationer med naturen som spelplan och skogen som fond. Våra besöksnäringsföretag utvecklar innovativa upplevelser i vildmarksliknande natur för besökare från när och fjärran.

Besöksnäring & evenemang

De här texterna passar bra att använda när du vill berätta om Säffle för gäster och turister på din hemsida, i sociala medier eller i foldrar och broschyrer.

Känn dig välkommen!

I vårt värmländska DNA är det varma, glada och välkomnande vår tydligaste egenskap. Och på ett sätt kanske det är den finaste egenskapen en plats kan ha idag. Med båda fötterna på jorden och på någon av alla dialekter eller språk som talas på vår plats idag, hälsar vi just dig välkommen till Säffle.

Med blicken på vattnet

Välkommen till Säffle! Med vidsträckt kust vid Vänern och orörd vildmark med sjöar och skogstjärnar har Säffle unika naturvärden som lockar både invånare och besökare. Båtlivet och paddlingen för många till Lurö och Millesvik som är två av Vänerns finaste skärgårdar. Skärgårdarna är kända långt utanför Sveriges gränser för sin säregna flora och fauna och för att de tillhör en av Europas största sötvattensarkipelager. I Säffle kan vi också dra upp en gös i Byälven på väg hem från jobbet då vi kan stoltsera med ett av Sveriges bästa gösvatten, mitt i stan. Livet vid vattnet är verkligen ett faktum i Säffle där bostäder och fritidshus utvecklas i direkt närhet till allt vatten som finns här.

Sinne för kultur

I Säffle finns ett mycket aktivt kulturliv. I spetsen står Säffleoperan där professionella skådespelare och amatörer samsas på scen och där föreställningar ofta drar fulla hus. Och med ett musikalutbud som påminner om den stora stadens utbud. Här finns en populär kulturskola och spännande kulturhistoriska miljöer såsom konsthallen Vattentornet, von Echstedska gården och Wiksfors bruk som idag är populära besöksmål. Filmklubb, visklubb och jazzklubb vittnar om att vi tycker att kultur är viktigt och ger våra invånare en tillvaro med det lilla extra. Alla dessa verksamheter och många fler bidrar till den kulturella växtkraft som finns i Säffle.

Rekrytering

Ska du anställa ny personal? Om den kompetens du söker behöver flytta från en annan stad till Säffle kan det vara bra att säga några ord om vår plats och vad som utmärker den. Vi har satt ihop två texter som gör just det och som med fördel används i rekryteringsannonserna eller på er hemsida.

En plats med svängrum

I Säffle samsas stor kunskap, starka viljor och storslaget mod. Ja, här har du precis den egensinnighet och jäklar anamma som gör motgångar till möjligheter och utmaningar till innovationer. Vi tror mindre på snack och mer på handling. På att ge människor utrymme att hitta nya idéer. Och utrymme finns det gott om. Här finns 2498 kvadratkilometer svängrum i form av energigivande natur. Med vidsträckt kust vid Vänern och orörd vildmark har Säffle unika naturvärden som uppskattas av både invånare och besökare. Välkommen till vår plats!

En modig plats

I Säffle har vi ofta gått vår egen väg. Det har inte alltid varit enkelt men vi kan intyga att livet blir lite mer spännande när man omger sig av modiga människor och satsningar. Det kan vara så att ihärdighet smittar av sig och vi hoppas att du vill komma hit och bli en del av vårt mod. Inte en dag utan framsteg, som vi säger här i Säffle.

 

Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Erika Andersson

  Projektledare, kommunikatör

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 23

  Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-01-09