Bild
Kontakt

Jenny och Malin på Bokashi blev årets företagare i Värmland

I juli utsågs Jenny Harlen och Malin Sairio till årets företagare i Säffle, och i regionsfinlen kammade duon hem utmärkelsen årets företag i Värmland. Nästa anhalt är riksfinalen i Stockholm den 15 oktober.

Jenny Harlen startade bolaget redan 2007, då hon av en slump stötte på komposteringsmetoden Bokashi.

-Syftet har hela tiden varit att vara med och göra skillnad, bidra till en bättre värld, säger Jenny.

Bokashi kökskompostering är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning helt utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet.

Motiveringen till utmärkelsen:
Med hållbarhet i sikte har Årets företagare i Värmland målmedvetet arbetat för en bättre värld och med ökad tillväxt som resultat. Dessa engagerade pionjärer tog en för Sverige unik idé att ge god ekonomisk utveckling och kunskapen om hur vi räddar jorden vida känd. Visionerna leder till båda taktik och praktik – inte minst digitalt. Årets företagare i Värmland hjälper oss att bli lite bättre på att leva ett hållbarare liv. Det är alltså inte bara Årets företagare som är vinnare – hela världen vinner på det!

Kontakt
  • Pia Proper

    Näringslivschef

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 22

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-08-30