Vad passar dig? Boenden

En rustik trädkoja, ett ljuvligt gästhärbärge i skärgården eller en fin plats att parkera huset på fyra hjul vid? Säffle har något för alla smaker.

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt.

Lär mer

Bland trädkojor och husflottar

Fly citystressen och tillbringa några wifi-fria dagar i den rustika Naturbyn som lovordas av The New York Times.

Läs mer

Bed & Breakfast

Övernatta bekvämt i vackra rogivande miljöer med många intressanta besöksmål inom räckhåll.

Läs mer

Campingar

Checka in på på välskötta campingar vid Vänerns vackra stränder. Ta ett dopp vid Säffles kanske vackraste badplats, Åkershus på Ekenäs. Sola och bada på klassikern Duse Udde.

Läs mer

Gästhamnar

Lägg till i Säffle centrum med nära till restauranger, caféer och event. Utforska Nysäter med omgivningar. Njut av Vänerdestinationerna Duse Udde, Lurö och Ekenäs.

Läs mer

Hotell

Föredrar du cityboende där du har nära till restauranger, SäffleOperan, shopping och vackra promenadstråk eller lantligt och avkopplande vid idylliska sjön Mellan-Svan?

Läs mer

Ställplatser

Slå dig ned invid Byälven i natursköna Nysäter, mitt i Säffles stadskärna där du har nära till butiker, restauranger och caféer eller upplev Vänern på härliga Duse Udde och Ekenäs.

Läs mer

Vandrarhem

Vill du ha nära till fantastiska vandringsleder och flera naturreservat som till exempel Ulvfjället och Glaskogen eller bo närmare tätorten med vacker natur och stora sjöar in på knuten?

Läs mer

Det lilla extra

Trädkoja i trädtopp? Hideaway med stugor nära vattnet? Gästhärbärge mitt i Vänern? Avskalat och mysigt mitt i skogen? Vildmarkshotell där lugnet alltid råder? Du väljer!

Läs mer

Destination Ekenäs

Camping, gästhamn och restaurang – pärlan Ekenäs längst ut på Värmlandsnäs sydspets har mycket att erbjuda.

Utflyktstips

Vad vill du hitta på idag? Ta del av ett axplock av våra mest sevärda platser och härligaste utflyktstips runt om i Säffle.

Säffle Gästhamn

Lägg till i Säffle Gästhamn – centralt belägen med gångavstånd till shopping, caféer, restauranger och fina promenadmöjligheter i det anrika kanalstråket.

Campingsommar!

I Säffle är det vidunderliga Vänern som står i fokus för dig som väljer att njuta av klassiskt campingliv.

2498 kvadratkilometer svängrum

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.

Utforska Säffles pärlor

Gästhärbärge i skärgården

Låt dig förtrollas av den mytomspunna stillheten på Lurö. Lev enkelt i en rustik stuga och hänge dig åt naturen.

Läs mer

Restauranger

I Säffle kan du äta på allt från hyllad vedugnspizzeria i bruksmiljö till rustika skärgårdkrogar eller mysiga 50-talskaféer.

Läs mer

Kaféer

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers Konditori, Kanalcaféet och Grön Ko.

Läs mer

Sommaröppna kaféer

Ta vara på sommaren tillsammans med gott kaffe, kanske en Mamsell på von Echstedtska café med god kaka till eller kaffe med en glass-skapelse hos Esters.

Läs mer

Lokala delikatesser

Uppskattar du fantastiska smakupplevelser med lokal prägel? Här är några av våra bästa tips!

Läs mer