Bild
Kontakt

Nu startar fjärde säsongen av den populära nattfotbollen

Nattfotbollen i Säffle Bollhall startade hösten 2022 av arrangören Säffle SK med stöd av Säffle kommun. Nu börjar en ny termin med 11 fotbollskvällar inplanerade under vintern och våren.

Målsättningen med nattfotbollen har varit att skapa en trygg och meningsfull fritid för ungdomar, locka in fler unga i föreningslivet, öka den fysiska aktiviteten samt skapa ett sammanhang för unga som kan bidra till att förebygga utanförskap, kriminalitet och ohälsa.

Många deltagare och positiv stämning

Nu fortsätter Säffle SK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med stöd av Säffle kommun, att organisera den populära nattfotbollen i Säffle bollhall under 2024 - för fjärde säsongen i rad. Det som började som en testomgång har utvecklats till att mer eller mindre bli ett permanent inslag i bollhallen på fredagskvällarna.

Nattfotbollen har bjudit på stora mängder fotboll och glädje. Omkring 50 till 60 ungdomar har samlats på fredagarna i bollhallen för att träffas, trivas och spela boll.

Vi ser nattfotbollen och samarbetet med kommunen och Ungdomens hus som ett viktigt projekt för att aktivera Säffles ungdomar, säger Stefan Guttman, ordförande i Säffle SK.

Han berättar att många entusiastiska killar och tjejer har deltagit i nattfotbollen, och att stämningen i bollhallen har varit positiv.

Alla ungdomar mellan 13 och 18 år är välkomna att vara med och spela boll och umgås. Det enda kravet vi ställer är att man ska ha ett bra förhållningssätt till sina lagkamrater och motståndare.

Hur går det till?

  • Nattfotbollen startar fredag 19 januari och pågår vid 11 tillfällen under kvartal 1 2024. Sista tillfället är 29 mars.
  • Bollhallen kommer att vara öppen mellan klockan 21:00 och 23:00.
  • Under kvällen finns ledare och vuxna på plats för att både organisera matcher och vara en kompis och förebild.
  • Ingen föranmälan krävs för att vara med och spela.
  • Personal från Ungdomens Hus finns också på plats i bollhallen under fredagskvällarna.

Nattfotbollen ger fler ungdomar möjlighet att våga testa fotboll. Det är poppis bland våra besökare att fortsätta fredagskvällarna i bollhallen, säger Therese Nilsson från Ungdomens hus

Kontakt
Senast uppdaterad • 2024-01-10