Bild
Kontakt

Ledarstipendiater 2023 har utsetts

Torsdagen den 14 december korades de två mottagarna av teknik- och fritidsnämndens ledarstipendier för 2023.

Stipendiaterna i år blev Tomas Johansson, Åmåls OK, och Per-Olof Schützer, Gillberga Skidklubb med nedanstående motiveringar.

Årets ledarstipendiater Tomas Johansson och Per-Olof Schützer står tillsammans och håller upp sina diplom.

Tomas Johansson och Per-Olof Schützer

Per-Olof Schützer, Gillberga Skidklubb

Per-Olof Schützer, Gillberga Skidklubb, har av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Säffle kommuns ledarstipendium år 2023.

Per-Olof har i cirka trettio år haft ett stort ansvar för Gillberga SK:s skidverksamhet. Han har haft ledaruppdrag för olika åldrar av skidåkare från de minsta upp till de äldsta. Han har själv byggt upp ett skidförråd där det för en billig penning gått att hyra utrustning för en säsong.

Per-Olof har varit Gillberga skidklubbs allt-i-allo under bortåt trettio år och en sådan vars arbete inte alltid syns men det märks om det inte skulle genomförts.

Per-Olof har tack vare mångårigt arbete haft ett stort finger med i snöprocesserna, olika avtal samt sponsorarbete till stor glädje för skidsporten och klubbmedlemmarna.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål vill genom sitt val markera att Per-Olof Schützer, Gillberga Skidklubb är en synnerligen värdig mottagare av Säffle kommuns ledarstipendium 2023

Tomas Johansson, Åmåls OK

Tomas Johansson, Åmåls OK, har av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Åmåls kommuns ledarstipendium år 2023.

Tomas är ledare i Åmåls OK:s ungdoms-/juniorverksamhet både för skidor och orientering.

Han är mycket aktiv och är väldigt mån om helheten, både bredd-och elitverksamhet i klubben. Han har även varit drivande i utvecklingen av Hanebols fina konstsnöanläggning.

Tomas har i ett antal år, mycket aktivt varit med och utvecklat Åmåls OK till en framgångsrik skid- och orienteringsklubb. Åmåls OK har numera en stor ungdomsverksamhet med både bredd och elit.

Tomas är duktig, strukturerad och engagerande i sitt ledaruppdrag. Tomas är noga med att få med hela gruppen, även de som inte tillhör de främsta.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål vill genom sitt val markera att Tomas Johansson, Åmåls OK är en synnerligen värdig mottagare av Åmåls kommuns ledarstipendium 2023.

Kontakt
 • Kundservice teknik- och fritid

  Frågor om gator, park- och fritidsärenden

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 17 50

  Järnvägsgatan 9, Säffle

  Du vet väl om att du även kan ställa dina frågor till oss i vår chatt?

  Öppettider:
  Måndag-fredag: 08:00-16:00
  Lunchstängt: 12:00-13:00

  Akuta ärenden efter växelns stängning:
  SOS alarm
  010-530 10 49

Senast uppdaterad • 2023-12-14