Bild
Kontakt

Anna Knutsson, Tingvallaskolan, är årets lågstadielärare i Sverige

Bland tusentals nominerade var det Anna Knutsson, lärare på Tingvallaskolan, som fick motta utmärkelsen Årets lågstadielärare vid Lärargalan i Stockholm. Här berättar hon om den oförglömliga upplevelsen.

Anna Knutsson utsågs i somras till Årets lärare i Säffle. Med anledning av det blev hon inbjuden till den stora nationella Lärargalan som nyligen genomfördes i Stockholm, där pris delades ut till Årets lärare i olika kategorier. Bland de tusentals nominerade lärarna från hela Sverige var juryn helt enig om att Anna Knutsson skulle tilldelas utmärkelsen för Årets lågstadielärare (se motivering längre ner).

Själv var hon ovetandes om priset ända fram till hennes namn lästes upp mitt under galan. På scenen fick hon oväntat och uppskattat sällskap av elever från hennes klass 3A på Tingvallaskolan. Det var nämligen eleverna själva som hade skickat in nomineringen.

Storslagen gala

Lärargalan gav en storslagen och oförglömlig inramning till utmärkelsen. Den genomfördes med pompa och ståt på anrika Cirkus i Stockholm. Utöver de tusen inbjudna lärarna medverkade även kända personer som Bianca Ingrosso, Kristian Luuk och Therese Alshammar som prisutdelare. Anna Knutsson fick ta emot sin utmärkelse av Sveriges överbefälhavare Micael Bydén.

Anna Knutsson tillsammans med överbefälhavare Micael Bydén och elever från Tingvallaskolan klass 3A. Samtliga foton på webbsidan: AXL Media

Efter Lärargalan har det varit några intensiva dagar för Anna Knutsson. Hon har medverkat i media, blivit uppmärksammad av nämnden och förvaltningsledningen samt, inte minst, fått fira med sina elever i klassrummet på Tingvallaskolan.

Stort grattis, Anna Knutsson! Hur känns det nu, med några dagars perspektiv, att ha varit med om hela det här äventyret?

Efter några dagar hemma så har jag landat och känner ett glädjerus i kroppen. Inte trodde jag att en tjej från ”lilla” Säffle skulle kunna ta hem ett sånt fint pris. Men jag vet att vi på Säffles skolor gör ett fantastiskt jobb och det är verkligen kul att vi kan visa att det stämmer.

Det har verkligen varit ett äventyr, jag tror ingen kan förstå hur stort det var att få vara med om detta. Jag hoppas att fler kommer få möjlighet att åka upp till Stockholm och delta på Lärargalan. Det var en fantastisk gala och upplevelse.

Hur känns det att det är eleverna själva som har nominerat dig?

Att det är eleverna som nominerat mig är det bästa av hela upplevelsen. Utan eleverna hade jag inte fått vara med om detta. Tänk vilken tur jag har som har äran att undervisa dessa fina elever. Vi har så fantastiskt kul tillsammans. Så fina individer som kommer växa upp och visa världen vad de går för. Jag är så stolt över dem!

Varför tror du att eleverna uppskattar dig som lärare?

För att jag har väldigt varierad undervisning. Både praktiskt och teoretiskt. Vi hittar på mycket tillsammans. Och att jag alltid ser till deras bästa.

Alla lärare vill att eleverna lyckas i skolan. För att uppnå det behöver man lära känna eleven men även vårdnadshavare för att kunna skapa de bästa möjligheterna för eleven.

Har du någon hälsning till andra lärare?

Fortsätt jobba som ni gör, ni gör underverk för alla barn i Sverige.

Förstora bilden

Elever från Tingvallskolan klass 3A överraskade Anna Knutsson på scenen

Förstora bilden

Prisutdelning på Cirkus scen

Förstora bilden

Anna Knutsson med galavärden Parisa Amiri

Motivering

Anna Knutsson är en fantastisk inspiratör med ett innovativt och inkluderande undervisningssätt. Med ett stort hjärta skapar hon en känsla av gemenskap i klassen, framför allt för elever men även för vårdnadshavare. Hennes arbetsklimat skapar en rolig och lärorik undervisning. Anna Knutssons engagemang är imponerande och hon gör alltid sitt yttersta för att se till att skapa fantastiska dagar tillsammans med eleverna.

Mer om Lärargalalen 2023
Kontakt
 • Tingvallaskolan

  Tingvallaskolan

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 18 05

  Ingen e-post tillgänglig

  Tingvallagatan 17, Säffle

 • Barn- och utbildningsförvaltningen

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 19 90

  Sundsgatan 1 B, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-10-24