Bild
Kontakt

En lyckad start för årets feriepraktik

I sommar arbetar hela 147 stycken ungdomar inom kommunens feriepraktik. Enligt Säffle kommuns arbetsmarknadsenhet, som samordnar feriepraktiken, har fler verksamheter tagit emot feriepraktikanter i år.

Att fler verksamheter tagit emot feriepraktikanter i år och att många dessutom utökat sina platser har resulterat i att alla som sökte feriepraktik i år kunde få en praktikplats.

En skillnad från tidigare år är att fler verksamheter har tagit emot feriepraktikanter och vill inkludera dem på arbetsmarknaden. Alla ungdomar som sökte i tid fick praktik, vilket är otroligt glädjande att kunna ge ungdomarna, säger Kajsa Lindberg, arbetsmarknadskonsulent.

Feriepraktiken brukar vara en bra chans för unga som vill testa på arbetslivet och knyta kontakter inför framtiden. Dessutom kan det vara en bra hjälp för verksamheter under semestertider. På arbetsmarknadsenheten har de redan fått feedback från några av årets arbetsplatser. Nedan kan du ta del av handledarnas egna ord om deras feriepraktikanter.

Erikshjälpen:

"Fantastiskt drivna och arbetssugna ungdomar som visar upp att de gärna vill jobba! Jag är mycket nöjd med ungdomarna i första perioden och hoppas på samma i andra perioden."

Barnomsorgen:

"Goa, glada, uppmärksamma och skötsamma med barnen. Ungdomarna har tagit till sig av arbetsuppgifterna och visat upp god arbetsmoral."

Industricenter:

"Under första perioden så har det varit ett gäng tjejer med en otroligt bra socialförmåga. De har jobbat på enormt bra - nästan för bra då det ibland varit svårt att hitta arbetsuppgifter eftersom de varit så arbetsamma och positiva."

Tingvallaskolan:

"De som jobbar på vaktmästeridelen har varit helt enastående i år! De har jobbat och grejat och haft en otroligt bra arbetsmoral och det är något man uppskattar. Fritidsdelen har också varit bra och en utav feriepraktikanterna uttryckte till och med att de vill jobba inom yrket, vilket vi ser positivt på!"

Även arbetsmarknadsenheten vill passa på att berömma feriepraktikanterna och även verksamheterna som tagit emot ungdomarna.

En stor eloge till arbetsplatserna som tar emot feriepraktikanter och har bra handledare för våra ungdomar! Icke att förglömma alla våra ungdomar som sköt sig exemplariskt! Ni är guld värda och ska ha en stor skopa beröm för det. Nu ser vi fram emot nästa år och förhoppningsvis kommer det mer spännande arbetsplatser som ungdomarna kan ha sin praktik på, säger Kajsa Lindberg, arbetsmarknadskonsulent.

Denna vecka avslutas arbetsperiod 1 och på måndag påbörjas arbetsperiod 2 av feriepraktiken.

Här kan du läsa mer om kommunens feriepraktik
Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-06-29