Bild
Kontakt

Nu påbörjas årets sopning och sandupptagning

Dags för ett härligt vårtecken - nu börjar vi sopa våra gator! Här kan du läsa mer om årets turordning och om vad du som fastighetsägare kan göra för att bidra till en så bra sopning och sandupptagning som möjligt.

Sandupptagning på kommunens gator påbörjas i den omfattning vädret tillåter med grovsopning i centrum veckan före påsk. Avsikten är att insatsen sedan går med full insats från vecka 15. Arbetet kan utföras om snövallarna försvunnit i tillräcklig omfattning.

Vad du som fastighetsägare kan göra

För att bidra till en så bra sopning och sandupptagning som möjligt är det bra om du som fastighetsägare utför din del av vårstädningen före vi kommer. Tänk på att:

 • städa gångbaneutrymme (trottoar) utefter era fastigheter. I de fall kantsten eller annan markering för gångbaneutrymme saknas räknas ett 1,2 m brett utrymme som gångbaneutrymme.
 • sopa ut sand från gångbaneutrymmet för att förbipasserande sopmaskin ska kunna omhänderta sanden.
 • inget häckrens eller övrigt grovt trädgårdmaterial får sopas ut i gatan. Löv och kvistar kan nämligen skada maskinen och sandupptagning kan i så fall inte slutföras som önskat på dessa sträckor.
 • efter att gatan sopats får du som fastighetsägarna själva ta hand om gångbanans sand och inte sopa ut det i gatan.

Årets turordning

Arbetet förväntas pågå ca 5 veckor och utförs i följande turordning:

 • gång- och cykelbanor, centrum, genomfartsleder, Treabackarna, Sundstorp, Tegnérområdet, Tuva , Rolfserud, Annelund, Höglunda, Norelund, Villan, Svanskog, Värmlandsbro och Nysäter.

Har du några frågor?

Välkommen att kontakta teknik- och fritidsförvaltningens kundservice via chatt eller via e-post till teknik.fritid@saffle.se. Du kan även ringa oss på 0533-68 17 50.

Kontakt
 • Kundservice teknik- och fritid

  Frågor om gator, park- och fritidsärenden

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 17 50

  Järnvägsgatan 9, Säffle

  Du vet väl om att du även kan ställa dina frågor till oss i vår chatt?

  Öppettider:
  Måndag-fredag: 08:00-16:00
  Lunchstängt: 12:00-13:00

  Akuta ärenden efter växelns stängning:
  SOS alarm
  010-530 10 49

Senast uppdaterad • 2023-04-18