Bild

Pia Proper, näringslivschef Säffle kommun tillsammans med Markus Enocksson och Rebecca Svenhage, Dalslands Skafferi

Kontakt

Dalslands Skafferi tar över driften av Restaurang Fyren

Nu är det klart att en ny, spännande matentreprenör kommer att etablera sig i Säffle kommun och etappvis ta över driften av två av Säffles mest omtyckta Vänerdestinationer.

Dalslands Skafferi, som gjort stor succé sedan man etablerade sig i Åmåls hamnområde 2021, kommer att ta över driften av Restaurang Fyren vid Duse redan i vår, och har dessutom skrivit en avsiktsförklaring att överta Ekenäs 2024.

Det unga paret bakom företaget, Rebecca Svenhage och Marcus Enocksson, har nu påbörjat arbetet och förberedelserna inför att öppna upp verksamheten vid Fyren. Förutom Dalslands Skafferi har de även drivit den omtyckta restaurangen och hotellet vid Forsbacka GK.

Det här ska bli jättespännande! Restaurang Fyren är en plats med så mycket potential. Läget och utsikten vid Vänern är helt fantastiskt. Likaså närheten till den populära campingen och det vackra klippbadet som lockar mycket människor. Vi ser mycket fram emot att sätta vår prägel på Fyren och längtar efter många fina dagar och kvällar vid Duse i sommar, säger Rebecca Svenhage, Dalslands Skafferi.

Förutom satsningen på Restaurang Fyren har Dalslands Skafferi även ingått en avsiktsförklaring med Säffle kommun gällande övertagande av driften av Ekenäs camping, gästhamn och restaurang från och med januari 2024.

Vi har sökt entreprenörer till Ekenäs och Fyren under vintern och våren och tycker nu att det har landat i en riktig fullträff i och med att vi knyter till oss Dalslands Skafferi. Rebecca Svenhage och Markus Enocksson är två unga men också erfarna krögare med ett imponerande driv som byggt upp en kanonfin verksamhet i Åmål. Det känns fantastiskt bra att de nu väljer att etablera sig i Säffle kommun och vi tror att de kan lyfta två av Säffles främsta destinationer vid Vänern, säger Pia Proper, näringslivschef i Säffle kommun

Restaurang Fyren

Under 2023 blir det fortsatt den rutinerade entreprenören och krögaren Royne Karlsson som ansvarar för driften av Ekenäs camping och restaurang. Royne Karlsson har drivit Ekenäs sedan den nya restaurangen öppnade inför sommaren 2019.

Trots utmanande omständigheter för hela restaurang- och turistbranschen har verksamheten varit populär och det har genomförts flera utvecklingsprojekt på området, bland annat byggnationer av lekpark, boulebanor och övernattningsstugor.

Det känns bra att vi hittat en lösning och fortsätter samarbetet med Royne Karlsson även under sommarsäsongen 2023, säger Pia Proper

Restaurang Ekenäs

Kontakt
 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Näringslivsenheten

  Näringslivsfrågor

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-11-29