Bild
Kontakt

Nu kan du anmäla dig till sommarens feriepraktik

Säffle kommuns förvaltningar och föreningar öppnar dörrar som gör det möjligt för dig som ungdom att ta ett första steg in på arbetsmarknaden.

Du som är folkbokförd i Säffle och som är född 2005, 2006 och 2007 har möjlighet att söka feriepraktik inför sommaren 2023. Feriepraktiken riktar sig mot ungdomar som inte erbjudits sommarjobb på annat håll.

Vi kan erbjuda arbeten inom flera olika områden så som ekonomi, barn- och äldreomsorg, miljöarbete och föreningsarbete, säger Kajsa Lindberg, arbetsmarknadskonsulent

Praktikplatserna är utspridda i hela kommunen och det innebär att det finns platser i alla kommundelar så som Svanskog, Ölserud, Nysäter, etc. Därför är det viktigt att du redan nu funderar på transportmöjligheter till och från praktiken. Säffle kommun är arbetsgivare och står inte för några transporter till och från praktikplatsen.

Önskemål

Du kan lämna önskemål om period, bransch och geografisk placering i din ansökan men vi kan inte lämna några garantier.

De önskemål man i ansökan har möjlighet att lämna är just önskemål då urvalet sker automatiskt med slumpvis lottning. Vi tar endast hänsyn till de eventuella sjukdomar eller funktionshinder som angetts i rutan ”Övrig information” innan vi fastställer placering i erbjudandet om praktikplats. Medicineringsbar pollenallergi eller dylikt räknas inte som sjukdom. Efter erbjudande finns ingen möjlighet att byta period eller arbetsplats.

Arbetsperioder

(3 veckor, totalt 90 timmar)

 • Period 1, måndag 12/6 – söndag 2/7
 • Period 2, måndag 3/7 – söndag 23/7
Anmälan till feriepraktik 2023
Mer information om feriepraktiken
Kontakt
 • Säffle kommun

  Säffle kommun

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 00

  Kanaltorget 1, Säffle

 • Barn- och utbildningsförvaltningen

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 19 90

  Sundsgatan 1 B, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-03-07