Bild

Billeruds anrika bruksmiljö ingår i inventeringen

Kontakt

Bebyggelseinventeringen av Annelund och Rolfserud pågår

Säffle kommun fortsätter satsningen på kulturmiljöprogram för att kartlägga byggnader och miljöer i olika delar av kommunen.

Ett kulturmiljöprogram är ett kunskapsunderlag
till stöd vid beslut om kulturhistoriska byggnader, till exempel vid bygglov och samhällsplanering, samt är en resurs för fastighetsägare.

Sedan tidigare finns flera kulturmiljöprogram framtagna för Säffle kommun, bland annat för Säffle stad, Tuvaområdet samt Nysäter, Svanskog och Värmlandsbro.

Till kommunens kulturmiljöprogram

Nu vänds blickarna mot stadsdelarna Annelund och Rolfserud. Under 2023 kommer bebyggelsen i dessa båda stadsdelar att inventeras. Inventeringen ligger sedan till grund för kommande kulturmiljöprogram.

Säffle kommun fortsätter samarbetet med kulturmiljöspecialisten Terese Myrin, Värmlandsantikvarien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som kommer genomföra bebyggelseinventeringen av respektive stadsdel samt ta fram det nya kulturmiljöprogrammet med stöd av Säffle kommun.

Fotografering av platserna

I och med bebyggelseinventeringen kommer Terese Myrin, från och med 20 februari, att finnas på plats i Annelund och Rolfserud för att fotografera och dokumentera bebyggelsen. Inventeringen väntas pågå en bit in i mars månad.

Ett kulturmiljöprogram är ett viktigt kunskapsunderlag för kommunen, för att veta vilka kulturhistoriska värden som finns när det är dags för bygglov och samhällsplanering. Men det är lika viktigt att fastighetsägaren känner till att ens byggnad kan vara av t.ex. historiskt eller arkitektoniskt värde, säger Terese Myrin.

Värmlandsantikvarien
Kontakt
 • Peter Pettersson

  Förvaltningschef

  Miljö- och byggförvaltningen

  0533-68 17 74

  Järnvägsgatan 9, Säffle

 • Miljö- och byggförvaltningen

  Miljö- och byggförvaltningens expedition

  Miljö- och byggförvaltningen

  0533-68 17 75

  Järnvägsgatan 9, Säffle

  Öppettider:
  Måndag-fredag: 07:30-16:00
  Lunchstängt: 12:00-13:00

Senast uppdaterad • 2023-03-06