Bild
Kontakt

Amanda Karlssons "Vargfabriken" sommarens utställning i Vattentornet

Nu är det hög tid att presentera sommarens utställare i Vattentornet, Amanda Karlsson. Säffle kommun är stolt över att få visa hennes konstinstallation Vargfabriken, som är en vidareutveckling av en redan existerande installation.

Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall och även en plats för musik, poesi och skaparverkstad. Vattentornet har genom åren lockat tusentals besökare.

Årets utställning

Sommarens utställare är den värmlandsbördiga konstnären Amanda Karlsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med installationen Vargfabriken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vargfariken är ett fiktivt scenario där vargen enbart är en åsikt som går att bära likt en förklädnad för att representera något annat, en åsikt, en identitet eller ett arv. Med avstamp från den omdebatterade vargfrågan kretsar utställningen kring en fabrik som producerar dräkter bestående av symbolfrågor från verkligheten, säger Amanda Karlsson

Öppettider

Vattentornet öppnar den 27 maj 2023.

Amanda Karlsson, årets utställare i Vattentornet

Amanda Karlsson, årets utställare i Vattentornet

Vattentornets historia

Ivar Tengbom, också känd för att ritat Stockholms konserthus och Tändstickspalatset är arkitekten bakom Säffles vackra vattentorn. Det gamla vattentornet byggdes 1914 och har genom sitt tongivande inslag i stadens siluett kommit att bli något av en symbol för staden. 1958 togs tornet ur bruk och ersattes av ett nytt.

2014 renoverades tornet för att 2016 öppnas som konsthall. Tusentals besökare har sett utställningarna av bland konstnärerna Ingalena Klenell och Gunilla Bandolin.

En inblick i Vattentornets historia
Tidigare utställningar i Vattentornet
Kontakt
 • Camilla Bark

  Kultursamordnare

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 15

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-01-30