Bild
Kontakt

Fortsatt satsning på nattfotboll i Säffle bollhall

För att ge fler ungdomar en meningsfull fritid och skapa fler trygga miljöer fortsätter Säffle SK, med stöd av Säffle kommun, att organsiera den populära nattfotbollen i Säffle bollhall.

Med start fredag 20 januari kommer det att spelas nattfotboll elva fredagar framåt, fram till 31 mars. Bollhallen är öppen mellan klockan 21 och 23. Under kvällen finns ledare och vuxna på plats för att både organisera matcher och vara en kompis och förebild. Du behöver inte föranmäla dig för att vara med och spela.

"För oss i Säffle Sportklubb är det viktigt att jobba med trygghet och social hållbarhet i lokalsamhället" säger Stefan Guttman, ordförande i föreningen.

Nattfotbollen startade hösten 2022 på initiativ av Benjamin Rehnlund, målvakt i Säffle SK, och Ida Rösvall, socialpedagog på Tegnérskolan. Arrangör var Säffle SK med stöd av Säffle kommun.

"Genom låsa upp bollhallen vill vi kunna ge ungdomarna förutsättningar för att umgås och bli del av en gemenskap" berättar Benjamin Rehnlund

Om nattfotbollen

  • Tanken bakom aktiviteten har varit att skapa en trygg och meningsfull fritid för ungdomar, locka in fler unga i föreningslivet, öka den fysiska aktiviteten samt skapa en gemenskap för unga som kan bidra till att förebygga utanförskap, kriminalitet och ohälsa.
  • Höstens nattfotboll bjöd på stora mängder fotboll och glädje. Omkring 50 till 60 ungdomar har samlats på fredagar mellan klockan 21.00 och 23.00 i bollhallen för att träffas, trivas och spela boll. Inga bråk, tillsägelser eller tjafs har förekommit.
  • Deltagarna har varit en entusiastisk blandning av killar och tjejer. Åldersmässigt har besökarna varit övervägande högstadieelever, men även ungdomar så långt ner i åldrarna som 10 år och upp till 18 år.

Är din förening intresserad av att arbeta på liknande sätt?

Vill din förening jobba med liknande aktiviteter för barn och unga? Kul! Hör gärna av er till Helena Karlsson, näringslivsenheten, eller Fredrik Eriksson, fritidsenheten.

Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-01-20