Bild
Kontakt

Information om snöröjning

Period med kraftiga snöfall.

Gatuenheten vill till att börja med be om ursäkt för att snöröjningen startade för sent igår den 4 januari. Vi kan med facit i hand konstatera att den borde startat några timmar tidigare. Framkomligheten under sen eftermiddag och kväll blev alltför dålig.

Full snöröjningsinsats startade först klockan 19 och några timmar tidigare hade snöröjning av genomfarter i Åmål och vägar tillåtna för 70 km/tim i Säffle startats.

Idag, torsdag den 5 januari, snöröjs alla ytor på nytt med start kring lunchtid och vi hoppas därför att förutsättningarna ska vara acceptabla tills vi förväntas få nästa större snöfall.

Mer snö att vänta

Enligt nuvarande prognos ska nytt snöfallsområde starta redan på fredag förmiddag och ge kring 20 cm snö fram till fredag kväll så våra snöröjare, alla fastighetsägare och trafikanter kommer att få en del bekymmer.

Stora snömängder innebär en prövning för oss alla, både för oss som väghållare och er som fastighetsägare och trafikanter men om vi alla gör vårt bästa så bör förutsättningarna bli bra.

Ta det extra försiktigt under denna period, anpassa hastigheten efter väglaget och undvik onödiga resor.

Kontakt
  • Niklas Ekberg

    Gatuchef

    Teknik och fritid Säffle-Åmål

    0533-68 17 50

    Järnvägsgatan 9, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-01-05