Bild
Kontakt

Ledarstipendiater 2022 har utsetts

Tisdagen 13 december korades de två ledarstipendiater som nominerats för året 2022. Stipendiaterna i år blev Emma Moberg, IFK Åmål Handboll, och Jan Rask Olsson, Kila IF med följande motiveringar:

Emma Moberg, IFK Åmål Handboll

Emma Moberg, IFK Åmål Handboll, har av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Åmåls kommuns ledarstipendium år 2022.

Emma är en aktiv ledare för tre lag i handbollen. Hon lade ner ett stort arbete med att återstarta verksamheten efter pandemin och några sämre år med återväxt.

Arbetet hon lagt ner har medfört att handbollen nu är på fötter igen och på väg framåt.

Hon är utbildare för blivande tränare i vårt distrikt, där hon även utbildar föreningsdomare och instruktörer.

Emma lägger ner mycket tid på allt som rör handbollen i föreningen och runt sina lag.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, vill genom sitt val markera att

Emma Moberg, IFK Åmål Handboll är en synnerligen värdig mottagare av Åmål kommuns ledarstipendium 2022.


Jan Rask Olsson,
Kila IF

Jan Rask Olsson, Kila IF, har av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Säffle kommuns ledarstipendium år 2022.

Jan är ungdomsledare/tränare, föreningens ordförande, Kila-dagens initiativtagare. Han har även varit damlagstränare före ungdomsledarperioden så engagemanget i föreningen spänner över många år.

Jan är urtypen för den ideelle ledaren. Han är med och startar verksamheter, driver desamma, uppmuntrar och har tid för både stora och små. Han är alltid positiv och ser möjligheter överallt.

Jan har varit med och startat upp Fotbollskul på Kilavallen där glädjen och leken står i fokus. Det har blivit en riktig succé. Från 5 deltagande barn till idag runt 100 stycken.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, vill genom sitt val markera att

Jan Rask Olsson, Kila IF är en synnerligen värdig mottagare av Säffle kommuns ledarstipendium 2022

Senast uppdaterad • 2022-12-14