Bild
Kontakt

Dags för Skräpplockardag i centrum

Som en del av den nationella kampanjen Håll Sverige Rent-dagen anordnar Säffle kommun, SÄBO, Fastighetsägarna och Säffle-Åmål Dykarklubb en gemensam insats för en renare miljö – både på land och i vattnet. Alla Säfflebor bjuds in för att delta i Säffles Skräpplockardag den 17 september.

Nedskräpning har en negativ påverkan på djur och natur, kostar pengar och är en bidragande orsak till otrygghet. För att belysa nedskräpningens konsekvenser och samtidigt bidra till en renare stadsmiljö bjuder Säffle kommun, SÄBO, Fastighetsägarna och Säffle-Åmål Dykarklubb in allmänheten till en skräpplockardag. Utöver traditionell skräpplockning kan den som vill magnetfiska nedanför biblioteket.

  • Skräpplockningen på land utgår från Medborgarhusets parkering där alla deltagare får varsin sopsäck och möjlighet att låna skräpplockarverktyg. Ta gärna med egna arbetshandskar.
  • För den som hellre vill plocka skräp i älven kommer det att stå en container vid bryggan nedanför biblioteket att slänga uppfiskat skrot i. Du tar själv med dig magnet och rep. Flytvästar finns att låna på Fritidsbanken.

Som tack för hjälpen får alla plockare en fikakupong som kan användas hos våra lokala företagare Holgers Konditori eller Kanalcaféet i Säffle.

Tillsammans hjälps vi åt att göra Säffle centrum renare!

  • Datum: lördagen den 17 september
  • Tid: kl. 9:00-12:00
  • Plats: Medborgarhusets parkering

Varmt välkommen!

Kontakt
Senast uppdaterad • 2022-09-12