Bild
Kontakt

Information från kulturförvaltningen med anledning av förslaget om vaccinationsbevis

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att krav på vaccinationsbevis planeras att införas för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från och med den 1 december. Ytterligare smittskyddsåtgärder kan komma att införas.

Sagabiografen kommer att släppa in maximalt 100 personer på sina föreställningar.

Medborgarhuset kommer att vid arrangemang över 100 personer följa myndigheternas beslut vilket innebär att besökare måste uppvisa vaccinationsbevis och id-handling.

Vaccinationsbevis kan hämtas med hjälp av e-legitimation på webbplatsen covidbevis.se Länk till annan webbplats.

Vaccinationsbevis kan beställas utan e-legitimation med hjälp av blankett på ehalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats. Räkna med viss handläggningstid.

Om du som privatperson inte kan skriva ut blankett för ansökan eller färdigt vaccinationsbevis finns möjlighet att göra det på Säffle bibliotek.

Enligt Folkhälsomyndigheten kommer inte ett negativt Covid-test att godkännas för att besöka arrangemang. Möjligheten att uppvisa läkarintyg för de som inte av medicinska skäl kunnat vaccinera sig är för närvarande under utredning och Medborgarhuset kommer att följa det nationella beslutet.

Medborgarhuset kontaktar arrangörer för olika evenemang vad gäller godkännande av återbetalning av köpta biljetter. Medborgarhuset kontaktar därefter berörda kunder allt eftersom vi fått besked.

Kontakt
  • Kulturförvaltningen

    Kulturförvaltningen

    Kulturförvaltningen

    0533-68 16 61

    Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-11-23