Bild

Förra årets kulturpristagare och kulturstipendiat.

Kontakt

Du kan påverka vem som vinner Kulturpriset och Kulturstipendiet 2021 – nominera innan 15 oktober

Vi är stolta över Säffles rika kulturliv. Kultur för människor samman och skapar gemenskap - vilket är väldigt värdefullt för en lite mindre kommun som Säffle. Vårt kulturliv är med andra ord något vi ska värna om. Som ett led i detta delas Kulturpriset och Kulturstipendiet ut varje år.

Kulturpriset
Kulturpriset syftar till att uppmärksamma människorna som spelar en betydande roll för kulturen i Säffle genom ett pris bestående av 10 000kr. Priset kan delas ut till en person eller en förening. Om du kommer att tänka på någon som på något sätt utfört värdefulla insatser för kulturlivet så kan du nominera din kandidat via mail eller post. Sista dag att nominera är 15 oktober.

 • Mailadress:
  kultur@saffle.se
 • Postadress:
  Kulturnämnden
  Kulturkansliet
  661 80 Säffle

Läs mer om Kulturpriset här.

Kulturstipendiet för unga
Kulturstipendiet delas ut till en person mellan 16-25 år som är aktiv inom konst, musik, litteratur, teater, dans, film, konsthantverk, foto eller andra områden inom kulturell verksamhet. Priset består av 5000 kr och du kan antingen söka själv eller nominera någon annan. Kandidaten ska vara bosatt i, haft sin skolgång i eller vara verksam i Säffle kommun. Skicka in din ansökan med tillhörande nominering via länk nedan. Sista dag för ansökan/nominering är 15 oktober.

Läs mer om Kulturstipendiet för unga här.

Vinnarna utses av Säffle kommuns kulturnämnd som delar ut priserna i anslutning till kulturnämndens decembermöte.

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Ulf Berglund

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-09-21