Bild

Kurt Karlsson, Hanna Ingman och Stig Andersson

Kontakt

Grattis till årets kulturpristagare och kulturstipendiat!

Kulturnämnden i Säffle kommun har beslutat att 2020 års kulturpris tilldelas Kurt Karlsson och Stig Andersson. Årets kulturstipendiat är Hanna Ingman. Stort grattis önskar Säffle kommun!

Motiveringar

Stig Andersson

Genom ett mångårigt engagemang i Säffles kulturföreningar, bland annat Seffle Jazz Club, och som samtalsledare för Filosofska caféer samt föreläsare i kulturhistoria och medicinhistoria är Stig Andersson en värdig mottagare av Säffle kommuns kulturpris år 2020.

Kurt Karlsson

Som mångårig ordförande i Samlarklubben Olof Trätälja har Kurt Karlsson haft stor betydelse för föreningens framgångsrika samlarmässor, vilka bidrar till ett levande intresse för samlarföremål. Kurt Karlssons stora engagemang i föreningen gör honom till en värdig mottagare av Säffle kommuns kulturpris 2020.

Hanna Ingman

Hanna har gått från Säffle Musikskola och SäffleOperan via studier på Balettakademien i Stockholm till att påbörja den 3-åriga musikalutbildningen på Balettakdemien i Göteborg. Kulturnämnden vill uppmuntra Hanna i hennes fortsatta studier och nämnden hoppas att få se henne på scen i Säffle och på någon av de stora musikalscenerna.

Kontakt
 • Kulturnämnden

  Registrator

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Ulf Berglund

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-12-18