Kontakt

Ledarstipendiater 2020 har utsetts

Onsdagen 16 december korades de två ledarstipendiater som nominerats för året 2020. Vinnarna blev Rune Magnusson, Värmlandsbro SK, och Agneta Karlsson, Friluftsfrämjandet Åmål-Säffle med följande motiveringar:

Rune Magnusson, Värmlandbro SK

Rune Magnusson, Värmlandsbro SK, har av Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Säffle kommuns ledarstipendium år 2020.

Rune personifierar den entusiastiske eldsjälen som brinner av kärlek till sin förening. Han har varit föreningens allt-i-allo under sina drygt 30 år i Värmlandsbro SK.

Rune Magnusson har varit outtröttligt engagerad som lagledare, materialförvaltare och ledare.

2016 startade Rune upp fotbollsverksamhet för nyanlända som med detta fick en meningsfull aktivitet och som visar på hans förmåga att värna om andra.

Otaliga är de timmar som Rune ägnat sin fritid för föreningens räkning. Han har funnits där för sin förening i alla väder.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål vill genom sitt val markera att Rune Magnusson, Värmlandsbro SK är en synnerligen värdig mottagare av Säffle kommuns ledarstipendium 2020.

Agneta Karlsson, Friluftsfrämjandet Åmål-Säffle

Agneta Karlsson, Friluftsfrämjandet Åmål-Säffle, har av Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Åmåls kommuns ledarstipendium år 2020.

Agneta Karlsson, har i mer än 40 år varit ledare inom föreningen.

Hon är ledare för vandring, långfärdsskridskor, kajak och ledamot i styrelsen.

Med stort engagemang har hon mött och inspirerat barn, unga och äldre till ett intresse för ett rikt friluftsliv med tillhörande rörelseglädje.

Som ledare har Agneta varit betydelsefull för föreningens utveckling och framgång och med sitt engagemang en förebild för övriga ledare.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, vill genom sitt val markera att Agneta Karlsson, Friluftsfrämjandet Åmål-Säffle är en synnerligen värdig mottagare av Åmål kommuns ledarstipendium 2020

Senast uppdaterad • 2020-12-17