Bild
Kontakt

Invigning av Trasmattan - Säffles nya gemensamma vardagsrum

Under vecka 35 installeras en interaktiv lekskulptur på Stortorget i Säffle. Formen, en böljande trasmatta, inbjuder till rörelse och är laddad med en mängd aktviteter, för stora som små.

Under sensommaren och hösten kan invånarna i Säffle skriva poesi, spela sällskapsspel, pingis och Säffles nya och alldeles egna spel “Säffelboard”! Pingisrack, spelpjäser och poesibrickor finns på plats, dygnet runt, för att göra det så enkelt som möjligt att delta.

Trasmattan illustrerar idén om ett material som tas tillvara och förädlas. Materialet återanvänds och bildar nya former som ger nya funktioner. Trasmattan är en tillfällig installation på Stortorget sommar/hösten 2020 men kan skruvas isär till mindre delar och flyttas till andra platser i kommunen där den kan fortsätta sprida lekglädje vintertid.

”Stortorget är ju en generös yta som ska fungera för allt från torghandel till evenemang. Det är väldigt roligt att vi hittat en flexibel lösning som kan skapa mer aktivitet på torget!” – Niklas Ekberg, gatuchef Säffle kommun.

Projektet är ett samarbete mellan Säffle kommun, WOUP och Outer Space Arkitekter. WOUP (Wood Upcycled) som byggt lekskulpturen är ett uppstartsföretag som skapar attraktiva design- och byggprodukter av upcyclat trä.

Invigning

På fredag 28/8 kl. 14.00 invigs lekskulpturen på Stortorget och alla som vill är välkomna förbi för att leka och spela. För ytterligare information, vänligen kontakta någon av nedanstående personer.

Välkommen!

Pia Proper, Säffle kommun
pia.proper@saffle.se
+46 (0) 533- 68 10 22

Rasmus Malbert, Woup AB
rasmus.malbert@woup.se
+ 46 (0) 709 20 50 58

Mikael Johansson, Outer Space Arkitekter
mikael@outerspacearkitekter.se
+46 (0) 735 32 60 45

Senast uppdaterad • 2020-08-28