Kontakt

Klart med ny VD på Säffle kommunikation

Margareta Grahn blir ny VD för Säffle Kommunikation. Hon tar över uppdraget efter Gustaf Andersson den 1 oktober.
- Jag ser fram emot att ha ett fortsatt bra samarbete med våra leverantörer, med fiberföreningarna och med markägarna, säger hon.

Säffle Kommunikation är ett helägt kommunalt bolag som bildades i starten av det stora fiberutbyggnadsprojektet 2008. Idag förvaltar bolaget ett av Värmlands största fibernät med nästan 6 400 abonnenter i såväl tätort som landsbygd.
Gustaf Andersson har varit VD sedan 2012:
- Det har hänt väldigt mycket under de här åren och vi har legat långt framme i utvecklingen. Nu har vi gått från en kraftig utbyggnad till att alltmer jobba med att utveckla nätet och göra det mer robust och kvalitetssäkert, säger Gustaf.

Gustaf har även varit VD för kommunens övriga bolag och Inför hans pensionering i början på nästa år har Säkom valt att redan nu under hösten flytta upp Margareta Grahn. Hon kom till Säkom från IKEA under hösten 2015 och har sedan dess fått utökat ansvar för ekonomi och ledning. Styrelsen ser det som ett naturligt steg att hon nu axlar ansvaret för helheten.
- Säffle fibernät har stor betydelse för hela kommunen och vi når idag nästan 8 av 10 säfflebor. Nätet kommer också vara en viktig resurs i utvecklingen av teknik som stärker vård och omsorg. Vi är övertygade om att Margareta är rätt person att leda det arbetet, säger styrelsens ordförande Erik Evestam.

Senast uppdaterad • 2019-12-09