Kontakt

Seffle City Motor Challenge 2019

Arrangörerna Säffle Motor Club, Säffle kommun och eldsjälen Björn Richter.

Ett av målen i projektet Säffle City 2.0 är att skapa ett mer attraktivt och levande centrum i Säffle. Under ett av projektmötena med föreningslivet väcktes bland annat tanken att skapa ett motorevenemang i Säffle city. Ett motorevent som kan involvera alla motorintresserade Säfflebor.

Det ska inte bara vara renodlad rallytävling där man behöver rallylicens och rallybil utan en tävling som attraherar den motorintresserade som idag inte har någon laglig möjlighet att kunna tävla med sin bil lokalt. Säffle har en lång tradition av motorintresse och det finns bland allt ifrån ungdomar till professionella seniorer på högre tävlingsnivå.

Säffle Motor Club tände på alla cylindrar på idén på ett nytt motorevent och snabbt växte det fram Seffle City Motor Challenge!

Säffle Motor Clubs styrelse ska nästa år genomföra L-E Torph Memorial i Säffle igen då det 2019 är 30 år sedan denna L-E Torph, Säffle-legenden, tragiskt avled. 2019 års tävling blir den sista L-E Torph Memorial som klubben genomför. Rallyt kommer att ingå i Svenska Rally-cupen och locka ca 250 deltagare från hela landet och Norden. Nytt för 2019 är dock en helt ny specialsträcka och unik satsning för Sverige: ett stadsrally! Som dessutom har en regularitytävling där motorintresserade utan licens får delta.

L-E Torph Memorial kommer att gå genom Säffles vackra landsbygd och avslutas med Seffle City Motor Challenge. Datum för detta är den 8 juni 2019.

Under denna dag kommer delar av Säffles centrum spärras av. Det kommer att skapas säkra publikområden där man besökare kan följa rallyt och ta del av kringarrangemangen.

I samband med dessa tävlingar är tanken att arrangera många kringevenemang i centrum (t ex lådbilsrally, shoppingrally, pensionärsrally, rallyfilmer på Saga, korteger, torgfest mm) för att attrahera mycket publik. Allt tillträde kommer att vara kostnadsfritt för publiken. Fordonsgymnasiet kommer att vara en självklar part i hela arrangemanget och många föreningar och företag kommer att involveras.

Tanken är att det ska bli en stor motordag i Säffle kommun för både invånare och besökare och att med Seffle City Motor Challenge kunna sätta Säffle ordentligt på kartan i ett redan rallyfrälst Värmland.

Om utvärderingen av Seffle City Motorsport Challenge med kringaktiviteter faller väl ut kan det bli ett årligt återkommande evenemang. Då finns det dock möjlighet att lägga det på annat datum under sommaren så att ännu fler besökare kan attraheras av tävlingen.

Bansträckning

Kontakt
  • Erika Andersson

    Projektledare, kommunikatör

    Kommunledningskontoret

    0533-68 13 23

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-12-06