Kontakt

Vattenverket i Nysäter tas i bruk!

Efter en period av testning av det nya vattenverket, följt av omfattande analyser, är vi nu redo att släppa på vatten från det nya vattenverket i Nysäter!
Övergång till det nya verket planeras inledas den 12/6.

Det producerade vattnet håller en mycket hög kvalité och uppfyller med goda marginaler samtliga av Livsmedelsverket föreskrivna kvalitetsparametrar. Påsläppet av vatten medför dock tyvärr förändrade flödesriktningar i ledningsnätet. Detta kan orsaka brunt vatten. Vi kommer i samband med att vattnet släpps på att övervaka detta noga. Nätet kommer systematiskt att spolas ur för att lindra dessa effekter i möjligaste mån. Skulle brunt vatten förekomma i vattnet till er fastighet ombeds ni spola kallvatten från flera tappställen till dess vattnet åter är klart i färgen.
Skulle problemet bestå kontaktas Teknik- och Fritids kundtjänst på tel: 0533 – 68 17 50. Efter kontorsstid (08:00 – 16:00) kontaktas SOS alarm på tel: 054-83 06 90.

Ni ombeds även att 11/6, tappa upp vatten i dunk/ar så att ni har vatten att tillgå under måndagens arbeten. Vattentankar kommer även att ställas ut vid Enegårdens trygghetsboende samt vid ICA-butikens parkering.

Det nya vattnet kommer att ha en annan sammansättning än tidigare. Den största märkbara förändringen, är att vattnet nu kommer att vara betydligt mjukare än tidigare. Vattnet i Nysäter har tidigare varit mycket hårt, samt haft en mycket hög alkalinitet. Detta har tidigare medfört risk för avlagringar i VA-installationer som varmvattenberedare till exempel. Det nya vattnet innebär att denna problematik avsevärt minskar. Det mjukare vattnet innebär också att inte lika mycket tvättmedel, schampo, tvål behöver användas. Det är därför bra att efter den 12/6 vara lite mer sparsam med denna typ av löddrande tvätt/rengöringsmedel.

Kontakt
 • Kundservice teknik- och fritid

  Frågor om gator, park- och fritidsärenden

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 17 50

  Järnvägsgatan 9, Säffle

  Du vet väl om att du även kan ställa dina frågor till oss i vår chatt?

  Öppettider:
  Måndag-fredag: 08:00-16:00
  Lunchstängt: 12:00-13:00

  Akuta ärenden efter växelns stängning:
  SOS alarm
  010-530 10 49

Senast uppdaterad • 2019-12-09