Kontakt

Skärmförbud i simhallarna i Säffle och Åmål från och med 7/6

Då antalet tillbud har ökat, och flera simhallar redan tagit liknande beslut, blir det från och med 7/6 skärmförbud inne i våra simhallar. Detta för att sätta säkerheten i fokus och att besökare ska förstå att simhallen kan vara en riskfylld plats. Omkring 1 500 barn får varje år uppsöka akuten efter olyckor i badhus och vattenland. Detta, ihop med att föräldrar brister i sin uppmärksamhet blir allt vanligare. För att förebygga olyckor, och för att var en ska förstå sin roll i simhallen kommer vi därför att införa skärmförbud. Föräldrar ska enligt lag ha uppsikt över sina barn. Något som man kanske inte vet om eller tänker på när man går till ett badhus där det finns anställd personal.

Förhoppningen med detta är att vi uppnår en tryggare och säkrare miljö, samt trevligare och roligare upplevelse om man som besökare är mer närvarande i aktiviteten.

En annan dimension av skärmförbudet är att man inte ska behöva bli fotad på ett sätt som kränker integriteten. Något som tyvärr kan bli fel med den nya teknologin, och sociala medier om det inte hanteras på rätt sätt.

Kontakt
 • Kundservice teknik- och fritid

  Frågor om gator, park- och fritidsärenden

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 17 50

  Järnvägsgatan 9, Säffle

  Du vet väl om att du även kan ställa dina frågor till oss i vår chatt?

  Öppettider:
  Måndag-fredag: 08:00-16:00
  Lunchstängt: 12:00-13:00

  Akuta ärenden efter växelns stängning:
  SOS alarm
  010-530 10 49

Senast uppdaterad • 2019-12-03