Kontakt

Säffle kommun bäst i Sverige på Facebook

Nyligen publicerade analysföretaget Social Media Champion sin granskning av Sveriges 288 kommuner på Facebook 2016. I topp på rankingen av de kommuner i Sverige som ökar mest i antalet följare ligger Säffle. Därmed knep Säffle kommun förstaplatsen framför andra kommuner som Malmö, Västerås, Norrköping och Örebro.

Rankingen visade också vilken kommun som har den bästa sidan baserat på faktorer som tillväxt, engagemang, aktivitet, responsivitet samt andra viktiga element i sidans inlägg. I denna ranking hamnade Säffle kommun på plats tre i Sverige.

Även i rankingen av de kommuner där kommuninvånarna engagerar sig mest på kommunens Facebook tog Säffle en plats på topp 10-listan.

- Vi har arbetat metodiskt med vår sida på Facebook och det är väldigt kul att det ger resultat. Tillströmningen av följare beror på att vi har ett blandat innehåll med en del inslag från verksamheterna och viktig samhällsinformation men också en del lättsammare inlägg. Det ger en positiv atmosfär på sidan. Vi har även börjat publicera en del fotografier och annat ur kommunarkivet och det har blivit väldigt uppskattat, säger Johan Österman, informatör på kommunledningskontoret och ansvarig för kommunens Facebook.

Den största andelen av de som följer Säffle kommun på Facebook är Säfflebor, men även många före detta Säfflebor som flyttat till andra städer har valt att följa Säffle kommun för att kunna ta del av vad som händer i deras gamla stad.

- Naturligtvis är det ovärderligt att ha en så stor informationskanal ut till kommuninvånarna. Inläggen når tusentals personer, ibland tiotusentals. Men vi är också medvetna om att inte alla har Facebook och att det är viktigt att informera även på andra sätt, exempelvis genom lokaltidningen, avslutar Johan Österman.

Kontakt
  • Johan Österman

    Systemförvaltare

    Kommunledningskontoret

    0533 - 68 13 27

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-12-03