Kontakt

Tema: Miljö och hållbarhet

Mattias Klum föreläser i Säffle

Den 19 november kommer världsfotografen Mattias Klum och föreläser på Medborgarhuset i Säffle. "Välfärd inom planetens gränser" är ledorden för Mattias Klums föreläsning, där han berättar gripande och inspirerande med hjälp av sina makalösa fotografier från jordens alla hörn.

Föreläsningen har gratis entré. Redan nu går det att boka sin plats i salongen så att man är säker på att komma in. Biljetter finns att hämta på Medborgarhuset eller Säffle bibliotek.

Utställning med miljö- och hållbarhetstema

Förutom Mattias Klums föreläsning blir det även en utställningsmässa i Medborgarhusets foajé med fokus på miljö och hållbarhet. Mässan startar klockan 18.00 och håller på till klockan 21.00.

Med arrangemanget vill kommunen skapa en större medvetenhet kring Vision 2026 och alla de viktiga och aktuella frågor om miljö och hållbarhet som relaterar till den.

Mattias Klum har ställt ut sina bilder i gallerier över hela världen och anlitats av bland andra New York Times, Apple, IBM, Ikea, WWF och Clinton Global Initiative. Han har haft ett dussintal omslagsbilder på National Geographic Magazines prestigefulla förstasida. 1990 gav han ut sin första bok och sedan dess har det blivit elva till, varav den senaste har förord av Bill Clinton. Mattias Klum har även producerat ett antal hyllade dokumentärfilmer, bland annat för National Geographic Channel. Hans senaste filmer handlar om avskogningen på Borneo och om den biologiska mångfalden i ett av jordens sista orörda korallrev.

Kontakt
  • Johan Österman

    Systemförvaltare

    Kommunledningskontoret

    0533 - 68 13 27

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-12-02