Kontakt

Säffle kommun uppåt på företagsranking

I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i samtliga svenska kommuner tar Säffle i år ett kliv framåt. Man hamnar på plats 113 av 290 kommuner, jämfört med plats 132 året innan.

Rankingen består främst av en enkätdel, där företag i kommunen har fått betygsätta och besvara frågor om allt från kommunikationer och infrastruktur till kommunens service och kommunpolitikernas attityder. I företagarnas sammanfattande omdöme i enkätdelen hamnar Säffle kommun på plats 90 av Sveriges kommuner, en kraftig uppgång sedan fjolåret.

- Det är positivt att vi kan läsa att företagarna ger så gott betyg åt kommunens service, vår handläggning och vårt bemötande. Där ligger vi nära topp femtio i Sverige. Företagarna upplever att samarbetet och dialogen är bra med både tjänstemän och politiker. Vi har arbetat mycket med företagsbesök den senaste tiden, att vara ute bland företagarna och lyssna på vad de har att säga, och vi tror att detta är väldigt uppskattat, säger Pia Proper, näringslivschef på Säffle kommun.

Samtidigt finns det fortsatt mycket att jobba på. Det som håller tillbaka Säffle från att avancera till de riktiga topplaceringarna är den statistiska delen av företagsrankingen. Här visar siffrorna gällande andel invånare i arbete och nyföretagsamhet att Säffle befinner sig i det nedre skiktet av landets kommuner.

- Detta är stora utmaningar som vi behöver jobba fortsatt hårt på att möta. Nyföretagsamheten tog ett kliv bakåt i år och det är förstås oroväckande, säger Pia Proper.

Företagsrankingen visar utöver ovanstående att Säffle ligger i framkant vad gäller IT och telefoni, medias attityder till företagande samt kommunens tillämpning av lagar och regler.

Kontakt
  • Pia Proper

    Näringslivschef

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 22

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-11-29