Kontakt

Fick inbjudan av regeringskansliet

Onsdag besöker arbetsmarknadsminister Ylva Johansson Värmland. Ministern deltar på ett seminarie i Karlstad där tre kommuner valts ut att presentera sin verksamhet under rubriken ”goda exempel”. En av dessa är Säffle kommuns arbetsmarknadsenhet med Sanna Strömberg i spetsen.

Säffle kommun är ombedda att presentera arbetet med projektet Work Factory. Ett projekt som skapades för att täta kontakten mellan unga arbetslösa och arbetsgivare i hela arbetsmarknadsområdet, Norge inkluderat. Projektet ledde bland annat till att drygt 180 personer (över hälften av projektets deltagare) gått över till egen försörjning under projektperioden 2008-2010. Många av framgångsfaktorerna i projektet lever också vidare i det kontinuerliga arbetet med att stärka unga arbetslösas möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

- Jag är jätteglad för möjligheten att få presentera vår verksamhet för ministern och övriga på konferansen. Det är en förmån att få prata om sånt som man brinner för och i synnerhet med personer som är i position till att påverka. Det är ju också ett tillfälle att ställa lite egna frågor till ministern om vad de tänker om arbetsmarknadsfrågorna fram över och i vilken grad regeringen vill öka samverkan med kommunerna, säger Sanna Strömberg.

Kontakt
  • Sanna Bertilsson

    Arbetsmarknadschef

    Barn- och utbildningsförvaltningen

    0533 - 68 10 30

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-11-22