Kontakt

Affärsidéer sökes

Bär du på en affärsidé så börjar det bli dags att plocka fram den. Den 23 april går affärsidétävlingen av stapeln för tredje gången. Denna gång ligger 40.000:- i prispotten.

Det är kommun, banker och näringsliv som står bakom affärsidétävlingen, som med sina pristagare de senaste åren blivit ett trevlig inslag i Säffle.
-Vi vill främja företagandet och hoppas att vi genom affärsidétävlingen kan inspirera fler till att våga plocka fram den där idén som kanske ligger i byrålådan, säger Caroline Fröling, Näringslivsenheten, som är en av arrangörerna.

Inte bara nya företagare

Affärsidétävlingen står öppen för alla som bär på en idé om att starta upp en verksamhet i Säffle Kommun.
-Vi vill pusha litegrann för att det inte bara är den som ska starta en ny verksamhet som får vara med och tävla, det är minst lika roligt om den som redan har ett företag, men har en ny idé är med och tävlar, säger Jonas Askås, jurymedlem.

Så tävlar du

För att tävla behöver man senast 10 april skicka in en affärsplan som sedan bedöms av en jury. En rekommendation är att använda sig av de mallar som finns på almi.se Länk till annan webbplats. och verksamt.se Länk till annan webbplats.. Det är inte hur långt du kommit med affärsplanen som är det viktigaste, den är bara en av bedömningspunkterna.
-Vi kommer att titta på affärsplanen i steg ett, därefter kommer vi att under tävlingsdagen få möjlighet att träffa de tävlande och utifrån det mötet bedömma om affärsidén är hållbar, hur unik den är ur ett Säffleperspektiv, om den är möjlig att genomföra och naturligtvis entreprenören själv, säger Pia Proper, som är Säffle kommuns representant i juryn.

Behöver du rådgivning?

Näringslivsenhetens rådgivare Caroline Fröling och Bengt Larsson finns tillgängliga om du behöver råd och stöd kring din idé!

Kontakt
Senast uppdaterad • 2019-11-22