Kontakt

Fler nya företag i Säffle 2014

Såhär års kommer en rad olika sammanställningar kring hur nyföretagandet i Sverige ser ut. Dessa siffror ser olika ut beroende på vilka företag man räknar med, och dessutom tas endast de företag som registrerats på Bolagsverket med i statistiken. Trenden i årets rapporter är dock tydlig, antalet registrerade Säffleföretag på Bolagsverket ökade 2014.

För några veckor sedan kom uppgifter från Nyföretagarcentrum om att 24 nya aktiebolag startats i Säffle och detta innebär enligt den undersökningen en ökning på 14%. Några dagar senare kom en undersökning från företaget Visma, där man inte bara räknat aktiebolag utan samtliga företag, och då pratar man om 45 nya företag i Säffle, vilket ger en ökning med 18% jämfört med 2013.
-Oavsett vilken undersökning man tittar på är det en positiv utveckling vi ser. Vi arrangerar starta eget-kurser, en affärsidétävling varje år och coachning för den som bär på en affärsidé, och att det startar fler företag i kommunen är ju vårt långsiktiga mål, säger Pia Proper, tf Näringslivschef.

Nyfiken på att starta eget?
Säffle kommuns näringslivsenhet erbjuder kostnadsfri rådgivning, coachning och kurser för dig som vill ta din idé ett steg vidare.

Välkommen att kontakta oss! Öppnas i nytt fönster.

Kontakt
Senast uppdaterad • 2019-11-22