Kontakt

Ungdomsanställningar har öppnat nya dörrar

I anslutning till att busstillverkningen upphörde på Karossen startade Säffle kommun ett antal åtgärder för att motverka ökad arbetslöshet. En av åtgärderna var att skapa 20 nya tjänster i kommunen öronmärkta för unga vuxna.

- Det var fantastiskt bra att politikerna vågade satsa dessa pengarna
på kort varsel och att enhetscheferna var positiva och hittade handledare. Fler av de som fick tjänsterna har verkligen växt under perioden i kommunen och fått en möjlighet att ta sig vidare i livet,
säger Therese Wennsten på kommunens arbetsmarknadsenhet.

Till en början var anställningarna tänkt att vara tillfälliga, men nu ser det ut till att ordningen fortsätter åtminstone ett år till.

Det är mycket positivt tycker Jonas Münster (26) som var en av de första att få en ungdomsanställning.

- Man fick söka tjänsten och det var intervjuer och det hela, så det var inte något man bara fick i handen, säger Jonas Münster.

Han ser på ungdomsanställningarna som oerhört positiva.
- Det är en möjlighet att komma innanför dörrarna på en arbetsplats så man kan visa vad man kan. Det är också lättare om man ska söka andra jobb att man redan är i arbete och har någon som kan intyga att man sköter sig och jobbar på bra. Dessutom är det en bra möjlighet för kommunen att få in lite yngre personer.

För Jonas del gav ungdomsanställningen på kommunens centralförråd en förlängning i form av ett vikariat på ett år. Nu håller han tummarna för att en tjänst som blivit ledig efter en pensionsavgång, ska resultera i en fast anställning.

42 personer har under 2013 och 2014 haft ungdomsanställning hos Säffle kommun

Här kan du läsa mer om satsningen , 308.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Sanna Bertilsson

    Arbetsmarknadschef

    Barn- och utbildningsförvaltningen

    0533 - 68 10 30

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-11-25