Kontakt

En annan bild av Säffle

Aftonbladet har skickat sin skribent Kadhammar på hembesök till Säffle. Bilderna som har använts i artikeln säger allt om vilken bild Kadhammar med fotograf var ute efter att kommunicera. Men det finns även en annan bild av Säffle som Kadhammar inte ser eller vill se.

Vad Kadhammar missar att berätta är att nya företag har flyttat till och investerar i vår kommun, att här finns gasellföretag och företag som är världsledande i sin bransch. Att vi har en populär gymnasieskola som har elever från mer än femton andra kommuner, att omkring 10 000 turister besöker vår kommun varje år och att kulturutbudet i vår stad överträffar många jämförbara städer och lockar besökare från hela regionen. Att vi har många och aktiva föreningar och en i allra högsta grad levande landsbygdsrörelse som står sig i jämförelse med vilken kommun som helst.

Däremot har Kadhammar rätt i att Säffle tar ett stort ansvar i flyktingfrågan. Vår ambition är att ge dem goda möjligheter för att skapa sig ett nytt liv i Sverige och Säffle och att de på sikt skall bidra till och stärka vår kommun. Det är också ett faktum att vi har varit igenom en av våra tuffaste utmaningar de senaste två åren som följd av en stor nedläggning, att vi har ett jobb att göra med att anpassa oss till en ny utbildningssituation med elever som har andra behov än vad vi har varit vana vid tidigare och att vi behöver fortsätta utveckla centrum i riktning av den idylliska småstad vi vill att den ska vara.

Vi har stora utmaningar, men vi anammar dem och vi vill gärna bjuda in Aftonbladet och Peter Kadhammar att komma till Säffle, utan en färdig agenda på notatblocken, där vi får möjlighet att visa er vår bild av Säffle. Förhoppningsvis kan ni då se Säffle med ett annat filter än grått framför kameran.

Dag Rogne Kommunsstyrelsens ordförande

Kontakt
Senast uppdaterad • 2021-01-11