Kontakt

Pia Nord är årets kvinna i och för näringslivet i Säffle

Varje år delar Företagarna i Värmland och Näringslivsenheten i Säffle Kommun ut utmärkelsen Årets kvinna i och för näringslivet. I år går utmärkelsen till Pia Nord, som tillsammans med sin man bland annat driver Ekenäs Gästhamn, Camping och Restaurang.
-Verkligen jätteroligt! Jag blev SÅ förvånad, säger Pia Nord.

Pia och Martin Nord har genom åren drivit en rad verksamheter. Spelbutik i Svanskog och Säffle, närbutiken Handlarn, fiskeverksamhet och gårdsrökeri kan också räknas in bland verksamheterna. I dagsläget driver paret restaurang, cafeteria och kiosk på Arvika sjukhus och sommartid dessutom anläggningen i Ekenäs tillsammans med Eskilsäters idrottsförening.
-Vi fick frågan om vi ville driva Ekenäs tillsammans med idrottsföreningen, och vi såg många möjligheter till utveckling. Vi har bland annat börjat jobba mer med lokala råvaror, och en riktig meny som ändå håller en bra prisnivå, vi har dessutom arrangerat en rad pubkvällar som varit populära. Vi tittar alltid på verksamheten utifrån hur vi själva som gäster skulle önska att det såg ut! säger Pia.

Utmärkelsen ska gå till pristagare som har gemensamt att de med stor kraft förverkligat mål och idéer på ett sådant sätt att det inte bara varit postivit för dem själva utan för näringslivet och samhället i stort.

-Vi tycker att utmärkelsen passar dig dels för att den utveckling som har skett i Ekenäs är positiv, både för bygden, turister och andra företag, men också för att du är en sann entreprenör med alla de verksamheter som du och ni drivit genom åren, säger Pia Proper från Säffle kommun.

Med två fantastiska somrar i bagaget har Pia och Martin gott om utvecklingsplaner, och de kommer att driva anläggningen i Ekenäs även under sommaren 2015.

-Det som driver oss är idéerna, och all respons vi får från gästerna. En fullsatt uteservering med glada gäster, vad kan göra en mer motiverad? Säger Pia.

Motiveringen till utmärkelsen lyder: Pia är en sann entreprenör som tillsammans med sina medarbetare på Ekenäs Gästhamn och Camping utvecklat denna pärla och skapat ett besöksmål värt namnet. Ekenäs är samlingspunkt för båtturister, campinggäster och människor i bygden, en plats för Säfflebor att vara stolta över.

Senast uppdaterad • 2019-11-26