Kontakt

Åtta nya potentiella företagare fick diplom

Under nio tisdagskvällar har åtta Säfflebor gått starta-eget utbildning i näringslivsenhetens lokaler på "Forskningen" i Säffle. De har fått lära sig om hur man bygger en affärsplan och hur man sedan sätter sin idé i verket.

I tisdags var det dags för sista tillfället innan de nya entreprenörerna ska pröva sina egna vingar. Och visst är de flygfärdiga, det är näringslivsutvecklare Pia Proper övertygad om. Hon fanns på plats denna avslutande kväll för att dela ut diplom.

– Vi anordnar kurser för att vi vill att det ska startas fler företag i Säffle. Det finns många idéer som aldrig blir verklighet och därför vill vi hjälpa dem framåt. Men vad som är lika viktigt är om man kommer fram till att en idé inte håller och därför väljer inte att starta företag, säger Pia Proper.

Grunden i utbildningen är att bygga en affärsplan kring sin idé. Ett arbeta som tar lång tid.

– Vi börjar med affärsplanerna tidigt i utbildningen, berättar Bengt Larsson som hållit i utbildningen. Gruppen fungerar som bollplank och vi stöter och blöter idéerna till dess att de är färdiga. Då kan man ha bytt inriktning helt eller kanske lagt till fler ben att stå på. Ett exempel på det är ju Joakim Rognedal som förutom musik även vill brygga öl och starta en pub.

Allteftersom affärsplanerna växt fram har också deltagarna fått träffa föreläsare som representerar olika lokala organisationer samt fått lära sig mer om företagsekonomi och administration.

Kontakt
Senast uppdaterad • 2019-11-26