Kontakt

I Säffle är vi bra på landsbygdsprojekt!

När styrelsen i Leader Växtlust nu summerar sin programperiod 2008-2013 så är Säffle den kommun i Leader-gruppen som beviljats mest pengar till genomförda landsbygdsprojekt. Seniorboendet och skolrestaurangen i Långserud, badhuset i Nysäter, ungdomsprojektet sommarlovsentreprenör och kommunens arbete med solcellsansökningar exempel på sådant som blivit till genom lokalt engagemang och samarbete med stöd av EU-pengar från Leader Växtlust. Smedgårdens ekonomiska förening i Långserud har även tilldelats priset ”Årets Leader Växtlustprojekt” två gångar och nominerats till bästa projekt i Sverige!

- Det är fantastiskt roliga siffror att ta del av. Det är jätteviktigt att vi har dessa personer som tar sakerna i egna händer och söker projektpengar till framtidssatsningar på landsbygden, säger kommunalråd i Säffle Daniel Bäckström.

Totalt har det i Säffle genomförts 17 egna och 12 samarbetsprojekt som tillsammans beviljats ca 22 miljoner kronor. Leader växtlust har totalt beviljat 47 miljoner kronor till projekt i kommunerna Arvika, Eda, Hagfors, Sunne, Säffle och Torsby kommuner.

Senast uppdaterad • 2019-11-27