Kontakt

Spännande utvecklingsföretag flyttar till Säffle!

Volvofabriken är åter fullsatt med hyresgäster bara sex månader efter att den sista bussen producerades i Säffle. ÅF och Volvo finns redan på plats. I somras annonserades att även Hanza flyttar in och nyligen blev det klart att också företaget Cellcomb etablerar sig på det 7 hektar stora området med lokalytor på 16 000 kvadratmeter. Med detta företag är fabriken åter fullsatt med hyresgäster och ett nytt intressant grönt spår påbörjas för Säffles näringsliv.

– Det är extra kul att det är just detta företag som etablerar sig i lokalerna. Det är ett företag med produkter som verkligen stärker och flyttar Säffle ett steg närmare visionen om att bli ett centrum för grön utveckling, säger kommunchef Sven Junzell.

Specialiserar sig på miljövänliga produkter

Cellcomb är specialiserade på att utveckla och tillverka miljövänliga produkter med absorberande och skyddande egenskaper för engångsbruk där det ställs höga krav på hygien, komfort och säkerhet. Kunderna finns främst inom sjukvården, hygien- och livsmedelsindustrin. Om senast ett år räknar man med att verksamheten ska vara i full gång. Cellcomb har haft en stark tillväxt under de senaste åren och kommer att behöva utöka personalstyrkan för att kunna fortsätta expandera. Till en början handlar det om cirka 25 anställda, på sikt kan det bli omkring 60 arbetstillfällen.

Senast uppdaterad • 2019-11-27