Kontakt

Säffle Lärcenter först i Sverige med hemtjänstrobot

Säffle Lärcenter är först i Sverige bland utbildningsanordnare att införskaffa en så kallad ”Giraff”. Giraff är en robot som hjälper äldre att hålla kontakten med hemtjänstpersonal och anhöriga via en fjärrstyrd webbkamera. Uppfinnarna kallar den Skype på hjul. Med en Giraff kan man besöka ett hem via Internet och röra sig fritt i hemmet med hjälp av en datormus och interagera med de boende via videokonferens.

- Tekniken bakom "giraffen" är inget mer än det som för många av oss redan är vardagsteknik. Det är framtiden som redan är här så som vi ser det, säger rektor Owe Johansson.

Giraffen kommer att vara en viktig del i den nyutvecklade kursen ”IT i vård och omsorg” som kommer att ingå som en del i Omvårdnadsutbildningen på Säffle Lärcenter och Vård- och omsorgsprogrammet på Herrgårdsgymnasiet från och med nästa år.

- Vårt mål är att hela tiden erbjuda de studerande en up to date utbilding. Att vi nu är första det första utbildningscentret i världen som använder oss av "giraffen" i undervisningen på omvårdsnadsutbildningen är ett led i detta, säger Owe Johansson

Senast uppdaterad • 2019-11-27