Kontakt

Thomas Pettersson på Naturbyn får Säffles Guld-ess!

Säffles Guld-Ess tilldelas Thomas Pettersson och Naturbyn för ett gediget arbete med att skapa en attraktion i världsklass som både ligger i tiden och som lockar många nya människor att upptäcka Säffle.

När Värmland ska visas upp från sin bästa sida för nya marknader lyfts ofta den ekologiska byn i Långserud som Thomas byggt med sina bara händer vid Eldans strandkant. Engelsmän, tyskar och holländare tillsammans med en mängd andra nationalliteter, företagsevent och rekreationsturister besöker honom varje år. På plats blir (och förblir) de ambassadörer för en plats och en kommun med visioner om en grönare framtid.

Vi är mycket stolta att få överlämna Guld-Esset till en hemvändare som såg utvecklingsmöjligheter i en framtidsbransch på hemmaplan.

Priset instiftades hösten 2009 av näringslivsenheten i kommunen för att uppmärksamma personer, företag eller föreningar som bidrar till att göra Säffle känt i världen och som sprider en positiv bild av vår kommun. Priset är ett led i vårt arbete med att marknadsföra Säffle som en attraktiv kommun att verka och bo i.

Ina Forsberg intervjuar pristagaren Thomas Pettersson i samband med Business Talk Säffle

Senast uppdaterad • 2019-11-28