Kontakt

Karlstads universitet går igång på Säffle-idéer

Onsdagen den 3 april besökte rektor och prorektor från Karlstads Universitet Säffle kommun. Under besöket fick de information om både kultur, integration och arbetsmarknadsfrågor, men framförallt var det Herrgårdsgymnasiets vision om att bygga undervisningen kring ett energihus och en testmiljö för elbilar som fångade deras uppmärksamhet.

- Det här är jättespännande. Vi kommer att boka möten direkt med personer hos oss som kan vara intresserade av att samarbeta med Säffle kommun och Herrgårdsgymnasiet inom området energi- och miljöteknik, säger rektor vid Karlstads universitet Åsa Bergenheim.

Orsaken till besöket är att Karlstads universitet vill orientera sig på projekt och idéer som finns i Värmlands kommuner på jakt efter möjliga samverkanslösningar.

Även miljöminister Lena Ek reagerade mycket positivt på gymnasiets idéer om ett energihus när hos besökte Säffle i början på mars.
- Det är otroligt inspirerande att se att saker som fortfarande är på diskussionsplanet i regeringskansliet redan har kommit igång ute i kommunerna, sade Lena Ek då.

Senast uppdaterad • 2019-11-29