Kontakt

Säffle hälsocenter fylls upp med hyresgäster

Huset skulle rivas, men räddades av Säffle kommun som köpte byggnaden av landstinget för en krona. I dag har Hus 5, numera Säffle hälsocenter, ett hyresvärde på fem miljoner kronor per år. I måndags fick kommunstyrelsen en rundvisning i lokalerna för att se förändringen som skett på drygt tre år.

När Säffle kommun 2010 övertog byggnaden stod den tom till stora delar. Idag rymmer den elva olika företag inom friskvårdsbranschen varav alla förutom Friskvården i Värmland är privata entreprenörer.
- Det fanns en politisk vilja att bevara hälsotemat och det fanns en efterfrågan på friskvårdstjänster i Säffle. Därför koncentrerade vi kundbearbetningen till denna gruppen av företagare när vi sökte hyresgäster till huset, säger Gustaf Andersson, VD för Forskningen i Säffle AB som är hyresvärd för Säffle hälsocenter.

Eftersom huset byggdes för sjukhusverksamhet har det krävts ett antal ombyggnationer för att anpassa lokalerna till de nya hyresgästerna. Totalt har 20 miljoner investerats i hälsocentret.
- Vi har än så länge inte nått en punkt där driften går ihop med tanke på investeringarna, men vi har ambitioner om att nå dit. Det bara gått lite drygt tre år sedan vi köpte huset och med tanke på att vi endast betalade en krona och det utbud och arbetstillfällen som det tillfört Säffle så har det varit en god investering, säger Gustaf Andersson.

Fortfarande ledig plats

Även om fyra våningar fyllts finns det fortfarande tomma utrymmen i Säffle hälsocenter som man nu försöker hitta lämpliga företag att flytta in i.
- Vi söker efter verksamhet som kan vara intresserade av att hyra lokaler på våning fyra i Säffle hälsocenter. I första hand söker vi företag inom friskvårdsbranchen, men vi är även öppna för andra förslag, säger Gustav Andersson.

Flera av företagen som finns i Säffle hälsocenter idag har redan flaggat att de är intresserade av att utvidga sina lokaler så utsikterna är positiva.

Här finns plats för din verksamhet - välkommen! , 1.7 MB.

Senast uppdaterad • 2020-10-12