Kontakt

Lärare på praktik i näringslivet

Lärarna inom Teknikcollege Säffle-Åmål ska göra praktik på företag varje läsår har näringsliv och skola tillsammans bestämt. Detta för att fördjupa kontakterna och säkerställa att undervisningen på gymnasiet hela tiden sker utifrån företagens behov.

Matnyttig uppdatering

Först ut var Sven-Olof Ek, på Industritekniska programmet på Karlbergsgymnasiet i Åmål. Under två dagar praktiserade han på CS-produktion i Säffle. Han fick en inblick hur företaget arbetar. – Mycket matnyttigt att få praktisera på ett företag, Jag har fått nya idéer till undervisningen och en bekräftelse på att det vi lär eleverna är det företagen efterfrågar, säger Sven-Olof Ek.

Uppskattad kontakt

– Det är bra att lärarna kommer ut på företagen och får en fördjupad kunskap om hur vi jobbar med den senaste tekniken och med förbättringsarbete, säger Anders Eriksson, VD på CS produktion. För oss är det viktigt att säkerställa vår långsiktiga kompetensförsörjning genom att marknadsföra oss gentemot skolan.

Fler lärare är nu på gång att göra företagspraktik, varav några gör det i Tyskland tack vare ekonomiskt stöd från Internationella programkontoret.

Kontakt
  • Caroline Fröling

    Kommunikationsansvarig

    Kommunledningskontoret

    0533-68 13 24

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2019-11-29